Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 02.05.2024, 21:09
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 »
   Sastāvdaļas

Lazdu rieksti – 1 sauja
Kanēlis – 1 standziņa
Saldais krējums – ½ l
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Citrons – 1 gab.

Pagatavošana

Liec uzsildītā pannā apgrauzdēties lazdu riekstus, pievieno arī sasmalcinātu kanēļa standziņu. Grauzdējot, lazdu rieksti ik pa brīdim jāapmaisa, lai tie nekļūtu rūgti.

Uzgrauzdētos riekstus atbrīvo no miziņām un sasmalcini.< ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1228 | Pievienoja: Rausis | Datums: 14.07.2012

   Sastāvdaļas

1 liels mandarīns vai arī vairāki mazi,tā lai sula būtu 100ml
1 ola 
2 ēd.k cukurs 
1 tēj.k kukurūzas milti( ja nav kukurūzas var izmantot kviešu) 
1 ēd.k sviests 
1 ēd.k saldais krējums

Pagatavošana

Mandarīnam norīvējam miziņu un izspiežam sulu. Miziņa + sula būs neopieciešams 100ml.

Olu sakuļam ar cukuru un kukurūzas miltiem, pievienojam mandarīna sulu ar miziņu, izmaisam un liekam ūdens peldē.

Karsējam un maisam ar putoj ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1050 | Pievienoja: Rausis | Datums: 14.07.2012

   Saldais un veselīgais auglis persiks (Persica) Ķīnā tiek uzskatīts par nemirstības un mūžīgas dzīves simbolu. Tā nosaukums radies no latīņu persicum malum, kas tulkojumā nozīmē persiešu ābols. Persiks ir labs C vitamīna un kālija avots, ar lielu daudzumu šķiedrvielu. Tas satur daudz veselīgu ogļhidrātu, labvēlīgas augu barības vielas, antioksidantus un karotinoīdus, luteīnu un zeaksantīnu. 

Persiki satur nelielu kaloriju daudzumu – tikai 42 Kcal uz 100 gramiem –, un tos var iekļaut ikvienā diētā, turklāt šāds persiku daudzums satur gandrīz trīs ceturtdaļas no ikdienā nepieciešamā C vitamīna daudzuma.

Vēsture
Lai gan persiku koka botāniskais nosaukums Prunus persica var likt domāt, ka tas nāk no Persijas, tas patiesībā nāk no Ķīnas, kur ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1527 | Pievienoja: Rausis | Datums: 12.07.2012

   Avenes – tas ir tāds salds vārds, kas man saistās ar kaut ko ļoti aromātisku, sulīgu un saldu no agras bērnības. Tā ir viena no populārākajām ogu kultūrām. Augstu vērtē ne tikai dārza, bet arī meža avenes – ne tik izskatīgas, mazākas, bet tām ir neatkārtojams aromāts un garša.

Savvaļas avenes lasīja jau senie grieķi un romieši un gatavoja no tām dažādas tējas, novārījumus un zāles. Eiropieši sāka avenes kultivēt XVI–XVII gadsimtā, un tās uzskatāmas par vienu no vecākajām dārza ogu kultūrām. Mūki pirmie sāka pārstādīt savvaļas aveņu krūmus savos dārzos, un jau tad bija pazīstamas gan sarkanās, gan dzeltenās aveņu šķirnes. Bet Amerikā eiropiešu atvestās avenes ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1608 | Pievienoja: Rausis | Datums: 12.07.2012

  Sengrieķu mītos granātābols parādās jau no Dzelzs laikmeta, tas ir viens no Armēnijas galvenajiem simboliem, Persijas reģiona valstīs tam ir aptuveni 760 atzītas šķirnes, Ķīnā ievests jau 100 gadus pirms Kristus dzimšanas, to audzē gan Āzijas valstīs, gan Indijā, arī Āfrikā, dažās Vidusjūras zemēs un, protams, arī Amerikā (pateicoties nevienam citam kā spāņiem) – gan Dienvidamerikā, gan Ziemeļamerikā (Meksikā, Kalifornijā un Arizonā). Sava skaistā zieda dēļ tas ieguvis gluži vai karalisku statusu, un franči rokas granātu nosaukuši par godu tieši šim auglim, kura nosaukums no latīņu valodas ir pomum (auglis) + granum (grauds, sēkliņa). 

Ziemeļu puslodē gr ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1181 | Pievienoja: Rausis | Datums: 12.07.2012

   Lavanda ir lūpziežu dzimtas (Lamiacea) augs, kurš jau kopš seniem laikiem visvairāk tiek audzēts un izmantots kulinārijā tieši Vidusjūras zemēs, bet, lai gan vienmēr bijis populārs tieši šeit, ir pamats ticēt, ka senos laikos to uz Eiropu atveduši arābi. Jau vēlāk romieši un grieķi lavandu izmantoja vannās, lai tajās relaksētos un attīrītos. Tāpēc nav īpašu šaubu, ka vārds „lavanda” cēlies no latīņu vārda lavare vai lavarsi, kas nozīmē „mazgāties”. Romiešu laikos to pārdeva apmēram 500 g par 100 denārijiem, kas tajā laikā bija vidēja strādnieka mēneša alga. Pirms tam lavanda pieminēta jau Bībelē, kur tā saukta grieķu vārdā par nardu. Savukārt Ēģiptē lavandu izmantoja mūmiju iebalzamēšanā un smaržu ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1689 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.07.2012

   Krustnagliņas – aromātiskie un mazliet dedzinošie mūžzaļā, 10–12 m augstā tropu koka  Syzygium aromaticum ziedu žāvētie pumpuri – pasaulē ir plaši pazīstami gan kulinārijā, gan medicīnā. Par krustnagliņu dzimteni uzskata Moluku salu arhipelāgu, kas pazīstams arī kā Garšvielu salas. Moluku salas atrodas Indonēzijas austrumos.

Vēsture
Kopš neatminamiem laikiem gan Ķīnā, gan Indijā, Tuvajos Austrumos un arī Ēģiptē krustnagliņas izmantotas gan kā garšviela, gan kā ārstniecisks līdzeklis. Ķīniešu imperatori no Haņu dinastijas, kuri valdīja pirms vairāk nekā diviem tūkstošiem gadu, ļoti mīlēja visu skaisto. Viņi nekādi nevar ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1403 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.07.2012

   Muskatrieksts kā garšviela ir ļoti sena, un, atskatoties tā vēsturē, mazliet pat jāpasmaida par to cīņu, kas risinājusies, lai iegūtu un noturētu muskatriekstu tirgus monopolu. Cīņas iemesls, protams, ģeogrāfisks, jo pašos pirmsākumos muskatrieksta koks auga tikai Moluku salās jeb tā dēvētajās Garšvielu salās Indonēzijā. Ilgus gadus muskatriekstu tirgu kontrolēja arābi, līdz 1512. gadā salas sasniedza Vasko da Gama ar savu komandu un pasludināja tās par Portugāles īpašumu. Nepilnu gadsimtu vēlāk salas nonāca holandiešu pārziņā, un viņi bija kā apsēsti ar domu ierobežot muskatrieksta koka izplatību, lai nevienam citam nebūtu iespējas izaudzēt šo garšvielu, ar ko tik labi varēja nopelnīt. Iedomājieties, 14. gadsimtā Eiropā muskatrieksts maksāja tik dārgi – par puskilogramu muskatriekstu nācās atdot septiņus nobarotus vēršus.  ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1427 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.07.2012

   Sastāvdaļas 

50g pūdercukurs
2 ēdamkarotes kviešu miltu
2 ēdamkarotes apelsīnu miziņu
100ml apelsīnu sula
2 ēdamkarotes citrona sulas
1 ola
4 ēdamkarotes saldā krējuma, saputotu

Pagatavošana

Katliņā sajauc cukuru, miltus, apelsīnu sulu, apelsīnu miziņu, citrona sulu un olu. 

Vāra uz mazas uguns, līdz sabiezē, nepārtraukti maisot. 

Ļauj pilnībā atdzist,  samaisa ar putukrējumu. 

Skatīts: 1044 | Pievienoja: Rausis | Datums: 29.06.2012

   Sastāvdaļas

2 olas
250ml saldais krējums
200g nesālīta sviesta
1 glāze cukurs
3 ēd.k. milti
1,5 ēd.k. kartupeļu ciete

Pagatavošana

Olas saputo ar cukuru, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. 

Pievieno miltus un kartupeļu cieti, saputo. 

Saldo krējumu uzvāra un, nepār ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1936 | Pievienoja: Rausis | Datums: 27.06.2012

Latvijas Reitingi