Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 03.05.2024, 00:43
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »
   

Nekļūdīsies, ja ballītei izvēlēsies saldējuma kokteili ar balzāmu.

Saldējuma kokteilis lieliski veldzē un sniedz sāta sajūtu, bet, papildināts ar alkoholu, šāds kokteilis kļūst par interesantu gardumu.

Piemērotākais saldējums alkoholiskajiem kokteiļiem ir plombīrs, taču eksperimentējot var pamēģināt arī citus. Un, protams, šo dzērienu ir jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, lai tas saglabātu savu auksto efektu. Saldējuma kokteiļus pasniedz lielās glāzes ar salmiņu.

Black Ice Virgin
Skatīts: 1031 | Pievienoja: Rausis | Datums: 16.08.2012

   


Sastāvdaļas

 2 bumbieri
 50 grami svaigu ingvera saknes
 80 grami cukura
 ūdens (lai piepildītu 4 tases)

Pagatavošana

Nomizojiet ingveru, sagrieziet šķēlēs un lieciet ūdenī. Uzkarsē ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 963 | Pievienoja: Rausis | Datums: 14.08.2012

   

Daži padomi, kas jāievēro, lai izdotos lieliska želeja.


1. Atlasi ogas, kurām nav nekādu bojājumu.

2. Liec ogas katlā kopā ar receptē paredzēto ūdens daudzumu un uz lielas liesmas uzvāri. Līdzko burbuļo, nogriez mazāku liesmu un turpini vārīt.

āboli + plūmes = 20–25 minūtes;
ērkšķogas, vīnogas, upenes, jāņogas = 10 minūtes.

3. Lej visu masu marlē vai plānā kokvilnas audumā un liec notecēt vismaz 6 h, bet vislabāk 12 h. Izdomā vietu, kur varētu pakārt marli un apakšā palikt trauku, kurā notek šķidrums. Ļauj šķidrumam notecēt dabīgi, to nespiežot, jo spiešanas rezultātā želeja var kļūt duļķaina.
< ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 977 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.08.2012

 


Nepieciešams

Silikona dēlītis
silikona rullītis
marcipāna masa
cimdi
pūdercukurs (ja marcipāns nav ar cukuru)
formiņas
kanapē kociņi
pārtikas krāsas

Skatīts: 7948 | Pievienoja: Rausis | Datums: 08.08.2012

   

Persiki Chianti vīnā ir perfekta garšas kombinācija, it īpaši, ja persiki ir pilnībā nogatavojušies un, ja vīns ir jauns.




Sastāvdaļas

4 lieli persiki
1/2 citrona sula 
3 ēdamkarotes cukura 
1 pudele Chianti vīna


Pagatavošana

Sadaliet katru persiks astoņās daļās. Lieciet bļodā, pievienojiet citrona sulu un cukuru. Uzmanīgi samaisiet. 

Pievieno pietiekami daudz Chianti vīnu ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 896 | Pievienoja: Rausis | Datums: 02.08.2012

   




Sastāvdaļas

4 apelsīni 
1/2 kauss (60 g) rozīnes 
1/4 tase (50 g) cukura 
1 tase (230 cc) Marsala vīna 
1/2 kauss (60 g) viegli grauzdētas mandeles





Pagatavošana

... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1033 | Pievienoja: Rausis | Datums: 02.08.2012

Sastāvdaļas

30gr. želantīns
6 olu dzeltenumi
100gr. pūdercukurs
druska sāls
Skatīts: 1249 | Pievienoja: Rausis | Datums: 31.07.2012

Sastāvdaļas

300 g sviesta istabas temperatūrā
1 bundža (400 g) vārīta kondensētā piena
2 ēdamkarotes ruma

Ar šo krēmu vari gan pildīt, gan pārklāt kādu savu iecienītu kūku (ne pārlieku saldu) un izmantot arī kā savienojošo vielu, ja kūku pārklāj ar marcipānu.

Pagatavošana

Saputo sviestu, līdz tas gaišs un gaisīgs, tad pamazām ieputo vārīto kondensēto pienu, beigās ieputojot rumu, turpini, līdz masa gluda un viendabīga.
Skatīts: 2978 | Pievienoja: Rausis | Datums: 20.07.2012

   
Marcipāns ir samaltu riekstu (visbiežāk mandeļu) un pūdercukura maisījums, ko izmanto saldumu, cepumu, kūku un smalkmaizīšu pagatavošanai.

Papildus pievieno aromatizatorus (kakao, liķierus, apelsīnu miziņas, rožūdeni, garšvielas), krāsvielas un olas. Rūgtās mandeles dažkārt aizstāj ar esenci, mandeļu liķieri, rūgto mandeļu eļļu vai tās vispār neiekļauj. Šādā gadījumā marcipāna masa tiek izmantota rotāšanai, taču tai nepiemīt specifiskā marcipāna garša. 

Marcipānu ieteicams glabāt, ietītu celofānā un ieliktu ledusskapī vai saldējamā. Pirms lietošanas vēlams to paturēt ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 3900 | Pievienoja: Rausis | Datums: 20.07.2012

    
Mandeļu vārīto krēmu plaši izmanto gatavojot desertus un konditorejas izstrādājumus.

Sastāvdaļas

500 ml piena
100 g cukura
3 olu dzeltenumi 
40 g kartupeļu cietes
50 g sviesta
75 g mandeļu miltu
5 cl ruma

Pagatavošana

Uzvāra pienu katliņā. Pievieno pienam visas garšvielas, izņemot alkoholu, kafiju un mandeles, ko pievieno aukstam krēmam.

Bļodā saku ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1595 | Pievienoja: Rausis | Datums: 20.07.2012

Latvijas Reitingi