« Maijs 2024 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Sastāvdaļas 2 bumbieri 50 grami svaigu ingvera saknes 80 grami cukura ūdens (lai piepildītu 4 tases) Pagatavošana Nomizojiet ingveru, sagrieziet šķēlēs un lieciet ūdenī. Uzkarsē
...
Lasīt tālāk »
|
Daži padomi, kas jāievēro, lai izdotos lieliska želeja. 1. Atlasi ogas, kurām nav nekādu bojājumu. 2. Liec ogas katlā kopā ar receptē paredzēto ūdens daudzumu un uz lielas liesmas uzvāri. Līdzko burbuļo, nogriez mazāku liesmu un turpini vārīt. āboli + plūmes = 20–25 minūtes; ērkšķogas, vīnogas, upenes, jāņogas = 10 minūtes. 3. Lej visu masu marlē vai plānā kokvilnas audumā un liec notecēt vismaz 6 h, bet vislabāk 12 h. Izdomā vietu, kur varētu pakārt marli un apakšā palikt trauku, kurā notek šķidrums. Ļauj šķidrumam notecēt dabīgi, to nespiežot, jo spiešanas rezultātā želeja var kļūt duļķaina. <
...
Lasīt tālāk »
|
Persiki Chianti vīnā ir perfekta garšas kombinācija, it īpaši, ja persiki ir pilnībā nogatavojušies un, ja vīns ir jauns. Sastāvdaļas 4 lieli persiki 1/2 citrona sula 3 ēdamkarotes cukura 1 pudele Chianti vīna Pagatavošana Sadaliet katru persiks astoņās daļās. Lieciet bļodā, pievienojiet citrona sulu un cukuru. Uzmanīgi samaisiet. Pievieno pietiekami daudz Chianti vīnu
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas
4 apelsīni 1/2 kauss (60 g) rozīnes 1/4 tase (50 g) cukura 1 tase (230 cc) Marsala vīna 1/2 kauss (60 g) viegli grauzdētas mandeles Pagatavošana |
Sastāvdaļas 300 g sviesta istabas temperatūrā 1 bundža (400 g) vārīta kondensētā piena 2 ēdamkarotes ruma Ar šo krēmu vari gan pildīt, gan pārklāt kādu savu iecienītu kūku (ne pārlieku saldu) un izmantot arī kā savienojošo vielu, ja kūku pārklāj ar marcipānu. Pagatavošana Saputo sviestu, līdz tas gaišs un gaisīgs, tad pamazām ieputo vārīto kondensēto pienu, beigās ieputojot rumu, turpini, līdz masa gluda un viendabīga. |
Marcipāns ir samaltu riekstu (visbiežāk mandeļu) un pūdercukura maisījums, ko izmanto saldumu, cepumu, kūku un smalkmaizīšu pagatavošanai. Papildus pievieno aromatizatorus (kakao, liķierus, apelsīnu miziņas, rožūdeni, garšvielas), krāsvielas un olas. Rūgtās mandeles dažkārt aizstāj ar esenci, mandeļu liķieri, rūgto mandeļu eļļu vai tās vispār neiekļauj. Šādā gadījumā marcipāna masa tiek izmantota rotāšanai, taču tai nepiemīt specifiskā marcipāna garša. Marcipānu ieteicams glabāt, ietītu celofānā un ieliktu ledusskapī vai saldējamā. Pirms lietošanas vēlams to paturēt
...
Lasīt tālāk »
|
Mandeļu vārīto krēmu plaši izmanto gatavojot desertus un konditorejas izstrādājumus. Sastāvdaļas 500 ml piena 100 g cukura 3 olu dzeltenumi 40 g kartupeļu cietes 50 g sviesta 75 g mandeļu miltu 5 cl ruma Pagatavošana Uzvāra pienu katliņā. Pievieno pienam visas garšvielas, izņemot alkoholu, kafiju un mandeles, ko pievieno aukstam krēmam. Bļodā saku
...
Lasīt tālāk »
|