Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 23.08.2019, 19:38
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Augusts » 11 » Kā pareizi vārīt želeju

11:13
Kā pareizi vārīt želeju
   

Daži padomi, kas jāievēro, lai izdotos lieliska želeja.


1. Atlasi ogas, kurām nav nekādu bojājumu.

2. Liec ogas katlā kopā ar receptē paredzēto ūdens daudzumu un uz lielas liesmas uzvāri. Līdzko burbuļo, nogriez mazāku liesmu un turpini vārīt.

āboli + plūmes = 20–25 minūtes;
ērkšķogas, vīnogas, upenes, jāņogas = 10 minūtes.

3. Lej visu masu marlē vai plānā kokvilnas audumā un liec notecēt vismaz 6 h, bet vislabāk 12 h. Izdomā vietu, kur varētu pakārt marli un apakšā palikt trauku, kurā notek šķidrums. Ļauj šķidrumam notecēt dabīgi, to nespiežot, jo spiešanas rezultātā želeja var kļūt duļķaina.

4. Kad viss šķidrums notecējis, nomēri, cik daudz šķidruma ir, lai zinātu, cik jāpievieno cukura. Lej šķidrumu katlā. Pievieno cukuru, cik noteikts receptē, bet vidēji tas varētu būt 500 g cukura uz 600 ml sulas. Nedaudz precīzāk:

āboli un ērkšķogas – apmēram 240 g uz 250 ml sulas;
upenes, jāņogas, plūmes, vīnogas – apmēram 180 g uz 250 ml sulas.

5. Liec vārīties un, visu laiku maisot, vāri, līdz cukurs izkusis. 

6. Tad pagriez lielu liesmu un vāri. Nosmel jebkuras putas, kas parādās, lai virsma ir tīra. 

7. Pārbaudi gatavību, uzliekot nelielu daudzumu uz trauka, kurš pirms tam pabijis saldētavā. Ieliec trauku atpakaļ saldētavā uz minūti un tad paskaties, cik stingra ir želeja. Tai nevajadzētu tecēt, bet būt stingrai.

8. Ja pārbaudot liekas, ka želeja ir par šķidru, tad liec atkal vārīties un pārbaudi vēl pēc 5 minūtēm. 

9. Kad želeja ledus traukā ir gana stingra, tad pildi sterilizētās burkās un aizvāko.

Skatījumu skaits: 672 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Želeja, Ogas, Produkti | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi