Daži padomi, kas jāievēro, lai izdotos lieliska želeja.
1. Atlasi ogas, kurām nav nekādu bojājumu.
2. Liec ogas katlā kopā ar receptē paredzēto ūdens daudzumu un uz lielas liesmas uzvāri. Līdzko burbuļo, nogriez mazāku liesmu un turpini vārīt.
āboli + plūmes = 20–25 minūtes;
ērkšķogas, vīnogas, upenes, jāņogas = 10 minūtes.
3. Lej visu masu marlē vai plānā kokvilnas audumā un liec notecēt vismaz 6 h, bet vislabāk 12 h. Izdomā vietu, kur varētu pakārt marli un apakšā palikt trauku, kurā notek šķidrums. Ļauj šķidrumam notecēt dabīgi, to nespiežot, jo spiešanas rezultātā želeja var kļūt duļķaina.
<
...
Lasīt tālāk »