« Novembris 2024 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Pērkot ingvera sakni, pievērsiet uzmanību, lai tā nav sažuvusi. Ja ingvera sakne sākusi bojāties, to labāk neizmantot pārtikā, jo garša būs nepatīkama un rūgtena. |
Tumšais Muscovado cukurs
Gaišais Muscovado cukurs
|
Sastāvdaļas 2 porcijām Pagatavošana Nomizo banānu, sagriež ripiņās un liek blenderī. Pievieno saldējumu, pienu un sablendē apmēram 25-30 sekundes. Lej glāzēs un dekorē ar piparmētras lapiņām un ogām. |
Dabiskais pektīns ir želējoša viela augļu un ogu sastāvā, kas ļauj to sulai savienojumā ar cukuru sarecēt bez palīgvielām. Ar pektīnu īpaši bagātas ir upenes, āboli, jāņogas un ērkšķogas. Gatavojot želejas, tos pievieno augļiem un ogām, kas satur maz pektīna. |
Sastāvdaļas dzērvenes - 200 g Pagatavošana Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež nelielos kubiciņos. Nomizo un sarīvē ingvera sakni. Sarīvē apelsīna miziņu un izspiež sulu. Liek katliņā ābolus, dzērvenes, pievieno sarīvēto ingveru, apelsī ... Lasīt tālāk » |
Sastāvdaļas zemenes - 100 g Pagatavošana Zemenes nomazgā, un saspaida. ... Lasīt tālāk » |
Bieži svešzemju receptēs, kā mērvienība, tiek minēta tase (cup). Cik tad īsti ir liela tase? 1 tases tilpums ir 240 ml.
1 tase=48 tējkarotes |
Sastāvdaļas piens - 250 ml Pagatavošana Katliņā lej pienu pievieno ½ vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns karsēt. Tiklīdz piens sāk burbuļot, noņem no uguns. |
Pistācijas (Latīņu valodā - Pistacia Vera). ... Lasīt tālāk » |