Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 15:22
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Novembris 2024  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

1 2 3 ... 11 12 »
Skatīts: 1029 | Pievienoja: Rausis | Datums: 18.07.2016

 

 

 

 

    Pērkot ingvera sakni, pievērsiet uzmanību, lai tā nav sažuvusi. Ja ingvera sakne sākusi bojāties, to labāk neizmantot pārtikā, jo garša būs nepatīkama un rūgtena.
   Svaigu ingvera sakni ieteicams uzglabāt ledusskapī aptuveni divas trīs nedēļas.

Skatīts: 1034 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.09.2015

 

 

 

 

 

Tumšais Muscovado cukurs


Aromātisks, mitrs, sīkkristālisks cukurniedru cukurs ar izteiktu cukurniedru melases, karameļu un lakricas garšu, iegūts no Maurīcijas salā audzētām cukurniedrēm. Cukura īpašo aromātu veidojis salas unikālais klimats. Lai cukurs nezaudētu sev piemītošās unikālās garšas un smaržas īpašības, tā pārstrādes process ir samazināts līdz minimumam. Izmanto kā garšvielu konditorejas izstrādājumu, dažādu šokolādes desertu un dzērienu, kā arī pikantu mērču un marināžu gatavošanai.

 

Gaišais Muscovado cukurs


Aromātisks, mitrs, sīkkristālisks cukurniedru cukur ... Lasīt tālāk »

Skatīts: 1391 | Pievienoja: Rausis | Datums: 21.08.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

2 porcijām
piens - 200 ml
vaniļas saldējums - 200 g
2 banāni

Pagatavošana

Nomizo banānu, sagriež ripiņās un liek blenderī. Pievieno saldējumu, pienu un sablendē apmēram 25-30 sekundes. Lej glāzēs un dekorē ar piparmētras lapiņām un ogām.

... Lasīt tālāk »

Skatīts: 1100 | Pievienoja: Rausis | Datums: 15.11.2014

 

 

 

Dabiskais pektīns ir želējoša viela augļu un ogu sastāvā, kas ļauj to sulai savienojumā ar cukuru sarecēt bez palīgvielām. Ar pektīnu īpaši bagātas ir upenes, āboli, jāņogas un ērkšķogas. Gatavojot želejas, tos pievieno augļiem un ogām, kas satur maz pektīna.

Skatīts: 1385 | Pievienoja: Rausis | Datums: 17.10.2014

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

dzērvenes - 200 g
1 ābols
1 apelsīns
cukurs - 3 ēd.k.
5 krustnagliņas
šķipsniņa kanēļa
sarīvēta ingvera sakne - ½ tējk.

Pagatavošana

Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež nelielos kubiciņos. 

Nomizo un sarīvē ingvera sakni.

Sarīvē apelsīna miziņu un izspiež sulu.

Liek katliņā ābolus, dzērvenes, pievieno sarīvēto ingveru, apelsī ... Lasīt tālāk »

Skatīts: 1175 | Pievienoja: Rausis | Datums: 26.09.2014

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

zemenes - 100 g
ūdens - 100 ml
cukurs - 30 g
kartupeļu ciete - 10 g

Pagatavošana

Zemenes nomazgā, un saspaida.

... Lasīt tālāk »

Skatīts: 1231 | Pievienoja: Rausis | Datums: 08.06.2014

 

 

Bieži svešzemju receptēs, kā mērvienība, tiek minēta tase (cup). Cik tad īsti ir liela tase?

1 tases tilpums ir 240 ml. 


Salīdzinājumam:

1 tase=48 tējkarotes
1 tase= 16 ēdamkarotes
1/2 tases= 120 ml
1/3 tases=80 ml
1/4 tases= 60 ml
1/5 tases = 50 ml

Skatīts: 1789 | Pievienoja: Rausis | Datums: 06.06.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

piens - 250 ml
2 olu dzeltenumi
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas pāksts
želatīns - 10 g
saldais krējums - 300 ml

Pagatavošana

Katliņā lej pienu pievieno ½ vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns karsēt. Tiklīdz piens sāk burbuļot, noņem no uguns.

... Lasīt tālāk »

Skatīts: 1138 | Pievienoja: Rausis | Datums: 23.05.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Pistācijas (Latīņu valodā - Pistacia Vera).
   Pistācijas ir rieksti ar saldu un intensīvu garšu, bagātīgi satur fosforu, B6 vitamīnu, kāliju un neaizstājamās aminoskābes. Tāpēc pistācijas mazina risku saslimt ar sirds slimībām, palīdz uzlabot redzi, stiprina kaulus, zobus un sniedz enerģiju. Pistācijas satur līdz 65% augu eļļas, līdz 24% olbaltumvielu.

... Lasīt tālāk »

Skatīts: 2278 | Pievienoja: Rausis | Datums: 21.05.2014

Latvijas Reitingi