« Aprīlis 2024 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Kviešu milti: Glāzē (250ml) - 160 g Ēdamkarotē - 25 g Tējkarotē - 10 g |
Tase- 1 tases tilpums ir 240 ml. Salīdzinājumam: 1 tase= 16 ēdamkarotes= 48 tējkarotes 1/2 tases= 120 ml 1/3 tases=80 ml 1/4 tases= 60 ml 1/5 tases = 50 ml 2 tases = 1 pinte |
Pudiņš- deserts, kas var būt gan cepts, gan vārīts,gan tvaicēts. Galvenokārt tas tiek taisīts no sviesta, miltiem vai citiem graudaugu produktiem, olām, taukiem, cukura. Atkarībā no tā, kādu garšu vēlas iegūt,pievieno augļus, ogas, šokolādi u.c.
|
Pinte- pint (pt)- angļu tilpuma mērvienība. Pintes metriskās mērvienībās: 1/4 pintes= 150 ml 1/2 pintes= 300 ml 3/4 pintes= 450 ml 1 pinte= 600 ml 1 3/4 pintes= 1 l 1 pinte= 2 tases |
Kvarts jeb ceturtdaļa- quart (qt)- tilpuma mērvienība, ko lieto Amerikā un Lielbritānijā. Kvarts metriskās mērvienībās: 1 kvarts (amerikāņu) =~0.946 l 1 kvarts (Lielbritānijas)=~ 1.14 l |
Tējkarote- 1 tējkarotes tilpums ir 5 ml. Mērot produkta daudzumu ar karoti, virsmu vienmēr nolīdzina, ja vien receptē nav norādīts savādāk.
Salīdzinājumam: 48 tējkarotes= 1 tase 3 tējkarotes= 1 ēdamkarote 1 tējkarote cukura= 4g cukura |
Glāze- Vienas glāzes aptuvenais tilpums ir 240-250 ml. Aptuvenie tilpumi citiem produktiem: 1 glāze eļļas= ~200 ml 1 glāze miltu=~ 125 g 1 glāze cukura= ~185 g |