Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 25.04.2024, 18:31
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »
  
   Sastāvdaļas

 200 g nolobītu saldo mandeļu
 200 g pūdercukura
 200 g šokolādes
 4 ēd.k. ūdens

   Pagatavošana

 Nolobītu saldo mandeļu maļ 2-3 reizes caur gaļas mašīnu.
Skatīts: 1055 | Pievienoja: Rausis | Datums: 21.06.2012

   Katram saldumu cienītājam kūku cepšana ir kā svētku diena. Rūpīgi atrasta recepte, izvēlētas sastāvdaļas, pannas, glazūras un, protams, visu atziņa, nogaršojot gala rezultātu. Bet kā rīkoties, ja kūku cepšana nav ikdiena?

Darbi ir jāsāk ar receptes atrašanu. Šeit var palīdzēt dažādi interneta portāli, teiksim www.tortes.ucoz.lv un citi. Protams, var sekot ari vecmāmiņu receptēm vai recepšu grāmatām. Idejas kūkām var būt ļoti dažādas - Kazas siera kūka,  ogu torte, burkānu kūka vai biezpienmaizīte.  Izvēlamies ko gatavosim un atrodam recepti.

 Kad visas sastāvdaļas sapirktas, jāsākas gatavošanai. Droši ļauj ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1059 | Pievienoja: Rausis | Datums: 18.06.2012



Forma ar izņemamu apakšu

Forma ar izņemamu apakšu

Kantaina veidne

Skatīts: 2650 | Pievienoja: Rausis | Datums: 18.06.2012

  Kardamons ir ingvera radinieks, kam Saūda Arābijā ir liela nozīme, jo pirms svarīgām biznesa sarunām, lai tās būtu mierīgas un veiksmīgas, namatēvs viesus cienā ar kardamona kafiju gahira. Augs, kurš galvenokārt aug Indijā, kur to dēvē par "garšvielu karalieni”, jo "karalis” tomēr paliek pipars, aug apmēram 3 m augstos augos ar baltiem ziediem, kurus rotā violetas svītriņas, un zieds ir nedaudz līdzīgs orhidejas ziedam.      

Protams, Indija nav vienīgā vieta pasaulē, kur aug kardamons, jo kopš seniem laikiem to audzē arī Šrilankā un nu jau arī Centrālamerikā un Taizemē. Vissenākais kardamons pagaidām, lai gan zinātnieki vēl strīdas, tiek datēts ar 4. gs. pirms Kristus dzimšanas, tas bija viens no Grieķijas tirdzniecībā izmantotajiem atribūtiem. Tomēr vēl arvien uzskata, ka labākās kard ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1092 | Pievienoja: Rausis | Datums: 17.06.2012

   Parastā mandele (latīņu: Prunus dulcis) ir neliels plūmju ģints koks vai krūms. Mandeļu izcelsmes vieta ir Dienvidaustrumāzija, bet mūsdienās tos plaši kultivē arī Ziemeļāfrikā, Dienvideiropā un pat Amerikas Savienoto Valstu rietumos. Tieši Amerikas Savienotās Valstis ir līderi izaudzētās produkcijas daudzuma ziņā. Tai seko Spānija, Sīrija, Itālija, Irāna un Maroka. No mandeļkokiem iegūst divu veidu augļus: saldās un rūgtās mandeles. Saldās mandeles, kas izskatās kā rieksti, tiek plaši izmantotas kulinārijā, kā arī mandeļu eļļas un mandeļu miltu pagatavošanā. Rūgtās mandeles pārtikā netiek izmantotas. No tām galvenokārt izgatavo eļļu.

Kodols, kas slēpjas plūmei līdzīgā auglī un biez ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1087 | Pievienoja: Rausis | Datums: 13.06.2012

   Apelsīns (nīderlandiešu: appelsina — "ķīniešu ābols") ir apelsīnkoka (Citrus sinensis) auglis. Saldais apelsīns ir pasaulē visvairāk audzētais auglis, kas aug kokos.
 
Apelsīnkoki parasti ir 9-10 metrus augsti, bet dažreiz tie var sasniegt pat 15 metru augstumu. Apelsīni zied ar baltiem ziediem, parasti piecām ziedlapiņām. Ziedu smarža ir ļoti salda, kas piesaista daudz bites. Apelsīnkoki ir mūžzaļi.
 
Apelsīnam ir izturīga, oranža miza. Iekšpusē auglis ir sadalīts slāņos, kas satur daudz mazu šūnu. Parasti apelsīnā ir desmit vai vairāk slāņu. Katrā no tiem, atkarībā no apelsīna šķirnes, atrodas sēklas. Lielākoties apelsīnkokus var audzēt ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 986 | Pievienoja: Rausis | Datums: 13.06.2012

   Citrons (Citrus limon) ir neliels mūžzaļš rūtu dzimtas citrusaugs, kura sākotnējā dzimtene ir Dienvidaustrumāzija vai, iespējams, Indijas ziemeļi. Par citronu sauc šī koka augli, kas ir iegareni, ovāli un parasti dzeltenā krāsā.

   Citronkoki izaugi līdz 4,5-6 metru augstumam, ja netiek atzaroti. Lapu garums ir aptuveni 10 cm. Ziedi ir baltā krāsā. Augļa izmēri ir no 7,5 līdz 12,5 cm gari.

   Citronus visā pasaulē izmanto galvenokārt kulinārijā. No augļa iegūst sulu, bet arī tā mīkstā daļa un miza tiek izmantoti ēdienu pagatavošanā. Citronsulā ir aptuveni 5% citronskābes, kura piešķir citronam skābenu garšu un pH skaitli palielina no 2 uz 3. Citronsulu kā skābi bieži vien izmanto arī zinātniskos eksperimentos izglītības nolūkā, jo tā ir a ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 913 | Pievienoja: Rausis | Datums: 12.06.2012

   Kanēlis:

  Ēdamkarotē - 20 g
  Tējkarotē - 8 g


   Brūni skaistā ierullētā miza, smalkais kārdinošais pulveris, aromāts, kas uzjundī, to pievienojot ēdienam vai atverot burciņu, aromāts, kuru atpazīst teju vai ikviens, – tas ir kanēlis. Garšviela, kura vairāk asociējas ar ziemas periodu tieši smaržas dēļ, piestāv gada aukstajam periodam, kad cilvēkam prasās pēc kaut kā siltāka, kas saistās, piemēram, ar kanēļa, krustnagliņu vai muskatrieksta smaržu. Vasarai, liekas, vairāk piestāv piparmētru un ogu smaržas. Un, kā izrādās, ne velti. Uzskata, ka kanēļa sastāvā esošajai ēteriskajai eļļai piemīt smarža, kas uzlabo cilvēka darba spējas, smadzeņu darbību un padara možāku, un, loģiski domājot, tā mums visvairāk piet ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 983 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Želantīns (pulveris):

  Ēdamkarotē ir 15 g želatīna
  Tējkarotē ir 5 g želatīna


Želatīns ir proteīns, ko izdala no liellopu kauliem vai cūkas ādas un pievieno želējamajam produktam, uzbriedinātu un izšķīdinātu karstā ūdenī. Bezgaršīgā un nesmaržīgā viela ar ēdienu dara brīnumus - šķidrums pārvēršas stingrā želejā.

Augstas kvalitātes želatīns ir caurspīdīgas vai daļēji caurspīdīgas plāksnītes 2-3 mm biezumā. Kvalitatīvs želatīns labi uzbriest siltā ūdenī 36-37°C temperatūrā un izšķīst, kad temperatūru lēnām paaugstina līdz 45°C.
... Lasīt tālāk »
Skatīts: 2064 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Kafija:

  Ēdamkarotē - 20 g
  Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 904 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

Latvijas Reitingi