Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
Mīklai
½ bundžiņa iebiezināta piena
krējums - 200 g
olas - 3 gab.
cukurs - 1 glāze
soda (dzēsta ar etiķi) - 1 tējk.
milti - 1½ glāze
Krēmam
skābais krējums - 700 g
½ bundžiņa iebiezināta piena
Glazūrai
piens - 4 ēd.k.
cukurs - 4 ēd.k
kakao - 2 ēd.k
sviests - 100 g
Pagatavošana
Mīklai paredzētos produktus samaisa un nedaudz uzputo.
Mīklu sadala divās daļās. Mazākajā mīklas daudzumā iemaisa kakao, lej ietaukotā formā un cep 200°C. Pārbauda ar koka irbulīti. Biskvītu atdzesē.
Tieši tāpat cep otru biskvītu. Atdzesē.
Gatavo krēmu.
Krējumu ar iebiezināto pienu saputo ar 25% krējumu.
Tumšo biskvītu liek uz šķīvja un apsmērē ar krēmu.
Gaišo biskvītu sagriež kubiciņos 2x2 cm.
Katru kubiciņu mērcē krēmā un liek uz tumšā biskvīta. Tā samērcē visus kubiciņus un veido piramīdu. Pāri palikušo krēmu lej virsū izveidotai piramīdai.
Kūku liek ledusskapī apmēram uz 1-1,5 stundām.
Gatavo glazūru.
Visus produktus sajauc un karsē līdz sāk vārīties.
Pārlej tortei glazūru un veido sev tīkamu zīmējumu.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 9216
| Atslēgvārdi: |