Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatnei auzu pārslu cepumi - 500 g sviests - 200 g Biezpiena masai biezpiens - 500 g avenes un jāņogas - 300 g vaniļas cukurs - 10 g cukurs - 125 g krējums 200 g želatīns - 25 g Želejas kārtai paciņa želejas ūdens avenes dekorēšanai Pagatavošana Sasmalcina cepumus (var blenderī, var sadrupināt tāpat ar rokām). Pievieno mīkstu sviestu un samīca. Ņem tortes formu ar noņemamu malu, ietauko un klāj tortes pamatni, rūpīgi sablietē. Bļodiņā ber želatīnu un uzlej 80-100 g ūdens. Atstāj uzbriest. Liek blenderī biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, krējumu, ogas un sablendē viendabīgā masā. Liek želatīnu karstā ūdens peldē un izšķidina. Izsķīdināto želatīnu pielej biezpiena masai un rūpīgi samaisa. Pusi iegūtās masas lej uz tortes pamatnes, izlīdzina. Tad saliek ogas un lej otru masas daļu. Liek torti ledusskapī, lai sastingst. Tikmēr pagatavojam želeju. 100 g želejas pulvera izšķīdina 250 g ūdens (vai kā instrukcijā uz paciņas, lai želeja nesanāk par šķidru). Izņem no ledusskapja torti, dekorē ar ogām un lēnām uzlej pusi želejas (nedrīkst liet uzreiz visu želeju, lai ogas ''neaizpeld'') un ieliek saldētavā, lai sastingst. Pēc laika izņem torti un uzlej atlikušo želeju. Liek ledusskapī, lai pilnīgi atdziest. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 19009
| Atslēgvārdi: |