Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 17:48
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Drupaču ābolkūka
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai: 
2 glāzes rudzu pārslas 
100g sviests vai margarīns 
1 ola 
4 ēd.k cukurs 
šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe 
1/4 tēj. soda 
aptuveni 3 ēd.k kukurūzas milti 

Sastāvdaļas pildījumam: 
1/2 kg āboli 
100g skābais krējums 
200g biezpiens 
1 ola 
3 ēd.k cukurs 
kanēlis šķipsniņa

Pagatavošana

Rudzu pārslas sablenderējam un sadrupinam ar sviestu viendabīgās drupačās.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.

Baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas, tad pa karotītei pievienojam cukuru, nepārtraukti putojot līdz cukurs izkūst.

Pievienojam dzeltenumu un sodu turpinam putot vēl ap 5 minūtēm.

Sviesta, rudzu drupačās iemaisam saputoto olu, izmaisam.

Pievienojam kukurūzas miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.

2/3 mīklas kārtojam cepamtraukā, kur ieklāts cepamais papīrs. (cepamo papīru liekam, lai gatavo pīrāgu var smuki izņemt no formas)
Izlīdzinam mīklu tikai pa formas dibenu un liekam ledusskapī līdz sagatavosim pildījumu, bet 1/3 mīklas liekam maisiņā un saldētavā.

Ābolus samizojam,sagriežam mazos kubiņos.

Biezpienam pievienojam olu,izmaisam,pievienojam skābo krējumu,cukuru,kanēli.Visu kārtīgi izmaisam.

Ņemam formu,kurā ir mīkla un virsū liekam ābolus.

Pāri pārlejam ar biezpiena,krējuma maisījumu.

No saldētavas izņemam 1/3 mīklu un sarīvējam uz rupjās rīves.Šīs drupačas uzberam uz kūkas,izlīdzinam.

Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm līdz pīrāga virsma ir brūna.

Mazliet pagaidam, lai atdziest un izņemam no formas pīrāgu. Sagriežam un pasniedzam.
Ļoti gards, maigs pīrāgs.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 2293 | Atslēgvārdi: Biezpiena tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi