Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pildījumam sviests - 30 g citroni - 2 gab. olas - 3 gab. saldais krējums - 50-100 ml cukurs - ½ glāze 1 tējk. garšviela piparkūkām vai arī kanēlis, kardamons, krustnagliņas, muskatrieksts mazas šķipsniņas, kopā apmēram 1 tējk. svaigi rīvēts ingvers - 2 tējk. ķirbja biezenis - 300 ml Sastāvdaļas smilšu mīklai milti - 1 glāze 1 ola cukurs - ¼ glāzes sviests - 125 g rieksti - ½ glāze šķipsniņa sāls soda - ¼ tējk. Forma cepšanai 24 cm diametrā. Pagatavošana Sviestu saberž ar miltiem, pievieno sablendētus riekstus un samīca. Olas baltumiem pievieno cukuru un saputo stingrās putās, tad pievieno olas dzeltenumu un sāli, saputo, pievieno sodu un vēl saputo. Saputoto olu masu pievieno miltu maisījumam un samīca mīklu. Pēc vajadzības pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt mīkstai, bet ne lipīgai. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 3 stundām ledusskapī. Ķirbi nomizo, izgriež sēklas, sagriež mazos gabaliņos un liek katliņā ar 3 ēdamkarotēm ūdens un sviesta. Sautē zem vāka uz mazas uguns, pa laikam apmaisot, līdz ķirbis izšķīdis. Pievieno sarīvētu, svaigu ingveru, piparkūku garšvielas un pasautē 5 minūtes. Tad sablendē, vai izspiež caur sietiņu. Citroniem izspiež sulu. Olas viegli saputojam ar cukuru, pievieno citronu sulu, ķirbja biezeni un saldo krējumu, samaisa, bet neputojam. Putojot izveidojas putas, tas nav vajadzīgs. Izņem no ledusskapja mīklu, sadala 2 daļās. Vienu daļu liek cepamajā formā, izlīdzina. (lai vieglāk būtu gatavo pīrāgu izņemt no formas, formu ieklāj cepamo papīru) Uz izlīdzinātās mīklas uzlej citrona ķirbja pildījumu. Apsedz ar foliju un liek cepties 200°C apmēram 50-60 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Ja esam sadalījuši gan mīklu, gan pildījumu un cepsim divus pīrāgus, tad cepšanas laiks būs īsāks ap 30 minūtēm. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2840
| Atslēgvārdi: |