Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas milti - 5 ēd.k. olas - 5 gab. cukurs - 5 ēd.k. stipra kafija - 3 ēd.k. bumbieri - 5 gab. jogurts bez piedevām - 400 g saldais krējums - 300 ml 150 ml stipras kafijas 150 g cukura + 4 ēdamkarotes želatīns - 2 ēd.k. Pagatavošana Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo, pielej kafiju (3 ēdamkarotes), pievieno miltus. Baltumus puto ar cukuru stingrās putās, tad iecilā dzeltenumu masā. Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā ar noņemamām malām (diametrs 25 cm). Cep 190°C apmēram 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavajam biskvītam ļauj atdzist, tad to sagriež gareniski divās ripās. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdes. Katliņā uzvāra ūdeni, ieber 4 ēdamkarotes cukura, liek vārīties bumbierus. Bumbieriem jābūt vēl pastingriem, ne izjukušiem, tad tos izņem un notecina sietā. Želatīnu uzbriedina, izkausē karstā ūdens peldē, pieliek jogurtam, kurā iejaukts cukurs, pielieta kafija. Saldo krējumu saputo, kad jogurta masa sāk želēt, liek klāt putukrējumu. Pagaršojiet, ja vēlaties saldāku masu, pieliek vēl cukuru. Formā, kur cepa biskvītu, liek vienu biskvīta kārtu, tad liek bumbierus, pusi no krēma. Virsū liek otru biskvīta ripu un otru krēma daļu. Kūku liek aukstumā uz trim stundām. Sastingušu kūku rotā ar rīvētu vai kausētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2756
| Atslēgvārdi: |