Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai 180 g rīvēta cukini milti - 180 g kukurūzas ciete - 10 g olīveļļa - 90 g cukurs - 150 g apelsīna sula - 100 g 3 ēdamkarotes rīvētu apelsīna miziņu aroniju ievārījums - 1,5 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cepamais pulveris - 1,5 tējk. soda - 1 tējk. sāls - ½ tējk. Pildījumam biezpiens - 400 g baltā šokolāde - 200 g skābais krējuma (20 – 25 %) - 450 g pūdercukurs - 2 ēd.k. aroniju ievārījums - 4 ēd.k. Glazūrai saldkrējuma sviests - 80 g baltā šokolāde - 150 g Pagatavošana Pirms kūkas cepšanas nepieciešami nelieli sagatavošanās darbi. Skābais krējums jāieliek marlē (ar to sietiņā) uz nakti notecināties, tā iegūstot mīksto sieru (pašam pagatavot ir daudzreiz izdevīgāk). Pāris saujas aroniju izmaļ caur gaļas mašīnu un savāra 1:1 ar cukuru. Bļodā sajauc – kviešu miltus, cepamo pulveri, sodu, kukurūzas cieti, kakao pulveri un sāli. Pievieno paredzēto cukura daudzumu. Uz rupjas rīves sarīvē cukini ar visu miziņu, uz smalkākas – apelsīna miziņu. Pievieno aroniju ievārījumu. Apelsīnam izspiež sulu un pielej to bļodā kopējai masai. Olīveļļu pievieno sarīvētajam cukini (ieteicama izspaidu olīveļļa, nevis ekstra virgin, kura piedod specifisku garšu un aromātu), samaisa un pievieno sausajām sastāvdaļām. Vispirms ar karoti samaisa, tad sablendē līdz viendabīgai masai un lej uz pannas – mīklai jāiznāk diezgan šķidrai. Cep +180°C apmēram 30 minūtes, ar kociņu pārbauda biskvīta gatavību. Kamēr biskvīts cepas, biezpienu 2 reizes izmaļ cauri gaļas mašīnai, pēc tam vēl izmīca ar rokām, lai ir viendabīga, mīksta konsistence. Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un rūpīgi sablendē. Pievieno aroniju ievārījumu, kas kūkai piedod patīkamu aromātu, krāsu un garšu. Pievieno arī notecināto skābo krējumu, kas tagad ir mīkstā siera konsistencē, un visu samaisa. Kad biskvīts atdzisis, to sagriež četrās daļās un kārto kūku, bagātīgi starp kārtām iesmērējot pildījumu. Kūku no visām pusēm rūpīgi apziež ar krēma kārtu – tas ir diezgan biezs. Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi, samaisa un pārlej kūkai. Dekorē ar aronijām un pārkaisa ar pūdercukuru. Noliek vismaz uz 4 stundām ledusskapī. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1675
| Atslēgvārdi: |