Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 28.03.2024, 13:29
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Kūka ar cukini un aronijām
Sastāvdaļas

Mīklai
180 g rīvēta cukini
milti - 180 g
kukurūzas ciete - 10 g 
olīveļļa - 90 g 
cukurs - 150 g 
apelsīna sula - 100 g 
3 ēdamkarotes rīvētu apelsīna miziņu
aroniju ievārījums - 1,5 ēd.k.
kakao - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 1,5 tējk.
soda - 1 tējk.
sāls - ½ tējk.

Pildījumam
biezpiens - 400 g 
baltā šokolāde - 200 g 
skābais krējuma (20 – 25 %) - 450 g 
pūdercukurs - 2 ēd.k.
aroniju ievārījums - 4 ēd.k.

Glazūrai
saldkrējuma sviests - 80 g 
baltā šokolāde - 150 g 

Pagatavošana
 
Pirms kūkas cepšanas nepieciešami nelieli sagatavošanās darbi. Skābais krējums jāieliek marlē (ar to sietiņā) uz nakti notecināties, tā iegūstot mīksto sieru (pašam pagatavot ir daudzreiz izdevīgāk). Pāris saujas aroniju izmaļ caur gaļas mašīnu un savāra 1:1 ar cukuru.

Bļodā sajauc – kviešu miltus, cepamo pulveri, sodu, kukurūzas cieti, kakao pulveri un sāli.

Pievieno paredzēto cukura daudzumu.

Uz rupjas rīves sarīvē cukini ar visu miziņu, uz smalkākas – apelsīna miziņu. Pievieno aroniju ievārījumu.

Apelsīnam izspiež sulu un pielej to bļodā kopējai masai.

Olīv­eļļu pievieno sarīvētajam cukini (ieteicama izspaidu olīveļļa, nevis ekstra virgin, kura piedod specifisku garšu un aromātu), samaisa un pievieno sausajām sastāvdaļām.

Vispirms ar karoti samaisa, tad sablendē līdz viendabīgai masai un lej uz pannas – mīklai jāiznāk diezgan šķidrai. Cep +180°C apmēram 30 minūtes, ar kociņu pārbauda biskvīta gatavību.

Kamēr biskvīts cepas, biezpienu 2 reizes izmaļ cauri gaļas mašīnai, pēc tam vēl izmīca ar rokām, lai ir viendabīga, mīksta konsistence. Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un rūpīgi sablendē.

Pievieno aroniju ievārījumu, kas kūkai piedod patīkamu aromātu, krāsu un garšu.

Pievieno arī notecināto skābo krējumu, kas tagad ir mīkstā siera konsistencē, un visu samaisa.

Kad biskvīts atdzisis, to sagriež četrās daļās un kārto kūku, bagātīgi starp kārtām iesmērējot pildījumu.

Kūku no visām pusēm rūpīgi apziež ar krēma kārtu – tas ir diezgan biezs.

Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi, samaisa un pārlej kūkai. 

Dekorē ar aronijām un pārkaisa ar pūdercukuru. Noliek vismaz uz 4 stundām ledusskapī.


Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1613 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Biezpiena tortes, Augļu tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi