Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai 300 g Hercogs miltu 150 g cukura 150 g sviesta 1 ola ½ paciņa (~ 8 g) cepamā pulvera šķipsniņa sāls Pildījumam 400 g sausa biezpiena 4 olas 100-120 g pūdercukura ½ tējkarote vaniļas cukura rīvēta citrona miziņa 1 vidēja citrona sula 3 ēdamkarotes Hercogs miltu 3 ēdamkarotes rīvētu svaigu zemeņu ar cukuru Dekorācijai Hercogs sirsniņas trafarets pūdercukurs vai kakao 10 zemenes Pagatavošana Sviestu saputo ar cukuru un šķip sniņu sāls. Pievieno olu un kār tīgi izmaisa. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 15 - 20 minūtēm ledusskapī. Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Biezpienam pievieno pūdercukuru, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa. Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos biezpiena masā. Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 180 °C 10 - 15 minūtes. Kūkas pamatni izņem no cepeš krāsnis, noņem cepamo papīru ar putraimiem. Vispirms uzziež svaigi rīvētās zemenes ar cukuru, tad - biezpiena masu. Izlīdzina kūkas virsu un liek cepeškrāsnī. Cep 150 °C 55 - 60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Kūka ir gatava, kad mīkla nelīp klāt pie irbulīša. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura vai kakao sirsniņām un svaigām zemenēm. | |
Skatījumu skaits: 2571
| Atslēgvārdi: |