Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 28.03.2024, 17:54
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes

Hercoga biezpiena kūka ar zemenēm
Sastāvdaļas

Mīklai

300 g Hercogs miltu
150 g cukura
150 g sviesta
1 ola
½ paciņa (~ 8 g) cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
Pildījumam

400 g sausa biezpiena
4 olas
100-120 g pūdercukura
½ tējkarote vaniļas cukura
rīvēta citrona miziņa
1 vidēja citrona sula
3 ēdamkarotes Hercogs miltu
3 ēdamkarotes rīvētu svaigu zemeņu ar cukuru
Dekorācijai

Hercogs sirsniņas trafarets
pūdercukurs vai kakao
10 zemenes

Pagatavošana

Sviestu saputo ar cukuru un šķip sniņu sāls. Pievieno olu un kār tīgi izmaisa. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.

Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 15 - 20 minūtēm ledusskapī.

Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

Biezpienam pievieno pūdercukuru, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa.

Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos biezpiena masā.

Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 180 °C 10 - 15 minūtes.

Kūkas pamatni izņem no cepeš krāsnis, noņem cepamo papīru ar putraimiem. Vispirms uzziež svaigi rīvētās zemenes ar cukuru, tad - biezpiena masu. Izlīdzina kūkas virsu un liek cepeškrāsnī. Cep 150 °C 55 - 60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Kūka ir gatava, kad mīkla nelīp klāt pie irbulīša.

Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura vai kakao sirsniņām un svaigām zemenēm.


Kategorija: Biezpiena tortes |
Skatījumu skaits: 2497 | Atslēgvārdi: Biezpiena tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi