Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:12
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Baltās šokolādes un apelsīnu torte
Sastāvdaļas     

Biskvītam:
175 g sviesta
175 g cukura
4 olas
3 apelsīni
100 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g mandeļu skaidiņu

Krēmam:
200 g baltās šokolādes
200 ml saldā krējuma
24 cm diametra apaļā kūkas forma

Pagatavošana

Biskvīts

Bļodā ieber cukuru un pievieno sviestu istabas temperatūrā. Sakuļ viendabīgā masā.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus noliek vēsumā.

Olu dzeltenumus pievieno cukura un sviesta masai. Turpina kult.

Apelsīniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un pievieno mīklai. Tāpat pievieno no viena apelsīna izspiestu sulu.

Visu sakuļ. Pievieno mandeļu skaidiņas, izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisa ar koka karoti. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Sakultos baltumus iecilā mīklā.

Formas pamatni izklāj ar cepamo papīru un uzliek malas. Malas ietauko ar sviesta piciņu vai eļļu. Mīklu lej veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī ~30-35 minūtes. Cepšanas laikā nebūtu ieteicams virināt plīts durvis. Kūkas virsa ātri vien kļūs viegli brūna, bet tas ir no pievienotajām apelsīnu miziņām un sulas.

Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie irbulīša, tad biskvīts ir izcepies. Izcepto biskvītu atdzesē.

Krēms

Šokolādes gabaliņus izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (neuzvārīt!). Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Pievieno izkausēto šokolādi. Visu samaisa.

Veido kūku. Atdzesētu biskvītu izņem no veidnes, noņem cepamo papīru un ar asu nazi pārgriež vidū uz pusēm. Uz apakšējās ripas uzsmērē krēmu un virsū liek otru biskvīta ripu.

Kūkas virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu. Kūku ar krēmu var pārsmērēt arī pilnībā.

Kūku dekorē ar smalki rīvētām apelsīna miziņām un smalkām cukura pērlītēm. 

Kūkas biskvītam var pievienot smalcinātus riekstus un zeltainās rozīnes. Dekorēšanai var izmantot apelsīnu šķēlītes, speciālus tortes dekorus vai svaigus pirmos pavasara ziediņus un pumpurus.



Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 2680 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi