Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam: 175 g sviesta 175 g cukura 4 olas 3 apelsīni 100 g miltu 1 tējkarote cepamā pulvera 100 g mandeļu skaidiņu Krēmam: 200 g baltās šokolādes 200 ml saldā krējuma 24 cm diametra apaļā kūkas forma Pagatavošana Biskvīts Bļodā ieber cukuru un pievieno sviestu istabas temperatūrā. Sakuļ viendabīgā masā. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus noliek vēsumā. Olu dzeltenumus pievieno cukura un sviesta masai. Turpina kult. Apelsīniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un pievieno mīklai. Tāpat pievieno no viena apelsīna izspiestu sulu. Visu sakuļ. Pievieno mandeļu skaidiņas, izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisa ar koka karoti. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Sakultos baltumus iecilā mīklā. Formas pamatni izklāj ar cepamo papīru un uzliek malas. Malas ietauko ar sviesta piciņu vai eļļu. Mīklu lej veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī ~30-35 minūtes. Cepšanas laikā nebūtu ieteicams virināt plīts durvis. Kūkas virsa ātri vien kļūs viegli brūna, bet tas ir no pievienotajām apelsīnu miziņām un sulas. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie irbulīša, tad biskvīts ir izcepies. Izcepto biskvītu atdzesē. Krēms Šokolādes gabaliņus izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (neuzvārīt!). Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Pievieno izkausēto šokolādi. Visu samaisa. Veido kūku. Atdzesētu biskvītu izņem no veidnes, noņem cepamo papīru un ar asu nazi pārgriež vidū uz pusēm. Uz apakšējās ripas uzsmērē krēmu un virsū liek otru biskvīta ripu. Kūkas virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu. Kūku ar krēmu var pārsmērēt arī pilnībā. Kūku dekorē ar smalki rīvētām apelsīna miziņām un smalkām cukura pērlītēm. Kūkas biskvītam var pievienot smalcinātus riekstus un zeltainās rozīnes. Dekorēšanai var izmantot apelsīnu šķēlītes, speciālus tortes dekorus vai svaigus pirmos pavasara ziediņus un pumpurus. | |
Skatījumu skaits: 2680
| Atslēgvārdi: |