Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 3 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlītēs 150g sviests, istabas temperatūrā 25g gaiši brūnais muskavado cukurs 125g smalkais cukurs 2 olas, sakultas 125g milti, sajaukti ar 1½ tējk. cepamo pulveri 1 tējk. vaniļas cukura 1 tējk. malta kanēļa Pagatavošana Uzkarsē krāsni 180ºC. Šķēlēs sagrieztos ābolus liek uzkarsētā sviestā (25 gramos) un apcep uz pannas kopā ar muskavado cukuru uz vidējas uguns 3-4 minūtes (pa laikam apmaisot), kamēr āboli karamelizējas un kļūst mīkstāki. Ņem nost no uguns un noliek malā dzesēties, kamēr top mīkla. Mīklai saputo kopā atlikušo sviestu un cukuru, tad pievieno pa vienai olas. Iesijā miltus, iejauc vaniļas cukuru un kanēli. Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa. Ietaukotas apaļās veidnes pamatā kārto karamelizētās ābolu šķēles. Sīrupu, kas paliek pāri no āboliem, noliek malā, tas vēl noderēs! Pa virsu āboliem lej mīklu. Liek krāsnī un cep 30-35 minūtes, kamēr kūka pilnībā izcepusies! Kad kūka ārā no cepeškrāsns, tai ļauj 5 minūtes atdzist, tad apvēršot, liek uz šķīvja. Ar karoti pāri pārlej sīrupu. Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci! | |
Skatījumu skaits: 1200
| Atslēgvārdi: |