Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:22
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Karamelizētu ābolu kūka
Sastāvdaļas    

3 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
150g sviests, istabas temperatūrā
25g gaiši brūnais muskavado cukurs
125g smalkais cukurs
2 olas, sakultas
125g milti, sajaukti ar 1½ tējk. cepamo pulveri
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 180ºC.

Šķēlēs sagrieztos ābolus liek uzkarsētā sviestā (25 gramos) un apcep uz pannas kopā ar muskavado cukuru uz vidējas uguns 3-4 minūtes (pa laikam apmaisot), kamēr āboli karamelizējas un kļūst mīkstāki. Ņem nost no uguns un noliek malā dzesēties, kamēr top mīkla.

Mīklai saputo kopā atlikušo sviestu un cukuru, tad pievieno pa vienai olas. Iesijā miltus, iejauc vaniļas cukuru un kanēli. Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa.

Ietaukotas apaļās veidnes pamatā kārto karamelizētās ābolu šķēles. Sīrupu, kas paliek pāri no āboliem, noliek malā, tas vēl noderēs! Pa virsu āboliem lej mīklu. Liek krāsnī un cep 30-35 minūtes, kamēr kūka pilnībā izcepusies!

Kad kūka ārā no cepeškrāsns, tai ļauj 5 minūtes atdzist, tad apvēršot, liek uz šķīvja. Ar karoti pāri pārlej sīrupu. Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci!


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1200 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi