Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
cukurs - 1 glāze
milti - 2½ glāzes
sviests - 200 g
3 olas
skābais krējums - 3 ēd.k.
cepamais pulveris - 2 tējk.
2 āboli
biezpiens - 500 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
žāvēti augļi
kartupeļu ciete - 1 ēd.k..
Pagatavošana
Sviestu sarīvē uz rupjas rīves pievieno pusglāzi cukura, miltus, cepamo pulveri un saberž drumstalas.
Sadala mīklu divās daļās. Pusei mīklas pievieno vienas olas dzeltenumu, skābo krējumu un samīca mīklu (šī būs tortes pamatam).
Liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Biezpienam pievieno atlikušo cukuru, olu dzeltenumus un sablendē. Pievieno vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, žāvētos augļus un samaisa. Saputo olu baltumus un iecilā biezpiena masā.
Izrullē mīklu un klāj tortes formā ar noņemamām malām un veido maliņas.
Liek virsū pusi no biezpiena masas, tad kārto ābola šķēles un atkal atlikušo biezpienu.
Ber virsū atlikušās mīklas drumstalas.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes, līdz maliņas zeltainas.
Izcepto torti atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 6865
| Atslēgvārdi: |