Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Svētdiena, 25.08.2019, 16:09
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Maijs 2014  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2014 » Maijs » 23 » Gatavojam vaniļas krēmu

12:15
Gatavojam vaniļas krēmu

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

piens - 250 ml
2 olu dzeltenumi
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas pāksts
želatīns - 10 g
saldais krējums - 300 ml

Pagatavošana

Katliņā lej pienu pievieno ½ vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns karsēt. Tiklīdz piens sāk burbuļot, noņem no uguns.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz veidojas gaisīga masa.

Saputoto olu dzeltenumu bļodu liek auksta ūdens peldē un lēnam, tievā strūkliņā lej klāt karsto pienu, nepārtraukti ar putojamo slotiņu olu masu maisot. Ātrā maisīšana un aukstā ūdens pelde ir svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstā piena.

Tad masu lej atpakaļ katliņā, liek uz nelielas uguns un maisa ar koka karoti, līdz mērce sabiezējusi. Galvenais visu laiku maisīt, lai olas nesarauj kunkuļos.

Gatavo mērci pārlej bļodā un liek aukstā ūdens peldē atdzesēties. Pārklāj ar pārtikas plēvi, lai neveidojas garoziņa.

Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. Tad izkausē karstā ūdens peldē, pievieno vaniļas mērcei un samaisa.

Saldo krējumu saputo, pievieno vaniļas mērcei un samaisa.

Skatījumu skaits: 718 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Krēms | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi