12:15 Gatavojam vaniļas krēmu |
Sastāvdaļas piens - 250 ml Pagatavošana Katliņā lej pienu pievieno ½ vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns karsēt. Tiklīdz piens sāk burbuļot, noņem no uguns. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz veidojas gaisīga masa. Saputoto olu dzeltenumu bļodu liek auksta ūdens peldē un lēnam, tievā strūkliņā lej klāt karsto pienu, nepārtraukti ar putojamo slotiņu olu masu maisot. Ātrā maisīšana un aukstā ūdens pelde ir svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstā piena. Tad masu lej atpakaļ katliņā, liek uz nelielas uguns un maisa ar koka karoti, līdz mērce sabiezējusi. Galvenais visu laiku maisīt, lai olas nesarauj kunkuļos. Gatavo mērci pārlej bļodā un liek aukstā ūdens peldē atdzesēties. Pārklāj ar pārtikas plēvi, lai neveidojas garoziņa. Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. Tad izkausē karstā ūdens peldē, pievieno vaniļas mērcei un samaisa. Saldo krējumu saputo, pievieno vaniļas mērcei un samaisa. |
|