21:11 Mandeļu vārītais krēms |
Mandeļu vārīto krēmu plaši izmanto gatavojot desertus un konditorejas izstrādājumus. Sastāvdaļas 500 ml piena 100 g cukura 3 olu dzeltenumi 40 g kartupeļu cietes 50 g sviesta 75 g mandeļu miltu 5 cl ruma Pagatavošana Uzvāra pienu katliņā. Pievieno pienam visas garšvielas, izņemot alkoholu, kafiju un mandeles, ko pievieno aukstam krēmam. Bļodā sakuļ cukuru ar olu dzeltenumiem, līdz cukurs ir izkusis. (Olu dzeltenumus ar cukuru nesakultus nevar atstāt, jo cukurs sadedzinās olu dzeltenumus.) Masai pievieno kartupeļu cieti. Lēnām masai lej klāt karstu pienu, nepārtraucot maisīšanu. Izlaiž caur sietu. Visu masu lej atpakaļ katlā un liek uz uguns, nepārtraucot maisīšanu (uzmanot katla malas un dibenu) ar putojamo slotiņu. Kad krēms ir uzvārījies (līdz pirmajam burbulim), noņem no uguns. Vēl siltam krēmam pievieno mandeļu miltus, izkausētu sviestu un rumu. Krēmu var uzglabāt ne ilgāk kā 24 h ledusskapī, pārklājot ar pārtikas plēvi. |
|