Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 25.04.2024, 03:07
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Jūlijs 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Jūlijs » 20 » Mandeļu vārītais krēms

21:11
Mandeļu vārītais krēms
    
Mandeļu vārīto krēmu plaši izmanto gatavojot desertus un konditorejas izstrādājumus.

Sastāvdaļas

500 ml piena
100 g cukura
3 olu dzeltenumi 
40 g kartupeļu cietes
50 g sviesta
75 g mandeļu miltu
5 cl ruma

Pagatavošana

Uzvāra pienu katliņā. Pievieno pienam visas garšvielas, izņemot alkoholu, kafiju un mandeles, ko pievieno aukstam krēmam.

Bļodā sakuļ cukuru ar olu dzeltenumiem, līdz cukurs ir izkusis. (Olu dzeltenumus ar cukuru nesakultus nevar atstāt, jo cukurs sadedzinās olu dzeltenumus.)

Masai pievieno kartupeļu cieti.

Lēnām masai lej klāt karstu pienu, nepārtraucot maisīšanu. Izlaiž caur sietu.

Visu masu lej atpakaļ katlā un liek uz uguns, nepārtraucot maisīšanu (uzmanot katla malas un dibenu) ar putojamo slotiņu.

Kad krēms ir uzvārījies (līdz pirmajam burbulim), noņem no uguns.

Vēl siltam krēmam pievieno mandeļu miltus, izkausētu sviestu un rumu.

Krēmu var uzglabāt ne ilgāk kā 24 h ledusskapī, pārklājot ar pārtikas plēvi.



Skatījumu skaits: 1594 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Krēms, Garnēšana | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi