« Aprīlis 2024 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
zaļā tēja ½ gļaze ābolu sulas medus - ēd.k. ½ citrona sula (laims) Pagatavošana
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 3 olbaltumi 150 g pūdercukurs naža gals sāls ēdamkarote citrona sulas Pagatavošana Galvenais bezē izdošanās pri
...
Lasīt tālāk »
|
500 ml saldais krējums 10 deserta karotes cukura 400 ml skābais 30% krējums 2 iepakojumi Philadelphia krēmsiera (klasiskais) 1 paciņa vaniļas cukura (vai 10-15 gr) Pagatavošana Saputojam saldo krējumu un 10 deserta karotes cuku
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas Rabarberi 2 āboli 2 kivi 2 banāni 200 gr. vīnogu cukurs Sagriežam rabarberus plānās šķēlītēs, liekam katliņā un pārberam mazliet ar cukuru, apmaisam un karsējam, līdz sāk atsuloties. Maisot vāram, pievienojam ievārijuma cukuru un parasto cukuru. Sagriežam notīrītus 2 lielus ābolus un vāram, līdz rabarberi sāk jukt laukā. |
Sastāvdaļas Smilšu mīklai Milti 3 glāzes Sviests, margarīns 250 g Cukurs 1/2 glāze Olas 2 gab. Soda 1/2 tējk. Sāls šķipsniņa Krēmam Olas<
...
Lasīt tālāk »
|
3 glāzes milti (glāze 250ml) 250 g sviesta ½ glāze cukura 2 olas ½ tējk. soda šķipsniņa sāls Pagatavošana Miltus izsijā caur sietiņu uz galda virsmas un vidu izveido bedrīti. Miltiem pievieno sviestu un visu masu ar abām plaukstām saberž graudainā masā. Sviestam jābūt mīkstam istabas temperatūrā. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un sajauc
...
Lasīt tālāk »
|
Kļavu sīrups ir viens no daudzajiem brīnumiem pasaulē. Tas ir dzintarkrāsas šķidrums ar raksturīgi saldu garšu. Īsts un labs kļavu sīrups ir dabīgs produkts, kas iegūts, iebiezinot kļavu sulu. Labākās kvalitātes sīrupi nāk no Kanādas un Ziemeļrietumu Amerikas, jo tikai tur ir vislabākie apstākļi kļavu audzēšanai. Kļavai jābūt gana nobriedušai, lai no tās varētu sākt tecināt sulas. Tai jābūt vismaz 40 gadus vecai. Tikai tad sulas var sākt tecināt, katru gadu aptuveni pa 12 litriem dienā. Pēc ražas novākšanas jāvāra sīrups, kļavas sulu reducējot. Tas ir svarīgs noteikums, lai saglabātu labās garšas un uztura īpašības. Lai gan s
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 6 lielas olas, 1 tase (200 grami) cukura 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura 1 ēd.k. ūdens 1 tase (100 grami) miltu rīvēta citrona vai laima miziņa 1 ēdk citrona vai laima sulas šķipsna sāls Pagatavošana Ja olas ir nel
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas Melone (2 kg) Apelsīns (1 gab.) Citrons (1 gab.) Kivi (4 gab.) Cukurs (2 kg) Pagatavošana Meloni nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, uzber cukuru.
...
Lasīt tālāk »
|
Mājās pagatavot jogurtu nav sarežģīti. Ja ir lauku piens, no tā iznāk biezs un kvalitatīvs produkts. No veikalā iegādātā (jāizvēlas ar tauku saturu 3,5 %) jogurts sanāk krietni šķidrāks. Vispirms uzvāra pienu, tad atdzesē līdz + 43° C un pēc tam pievieno jogurta kultūru – daudzums ir 2–3 ēdamkarotes uz litru piena. To vispirms iemaisa nelielā piena daudzumā un tikai tad lej klāt pārējam. Var pievienot Gefilus naturālo jogurtu, Kāruma bifido jogurtu, Alpenrose, Balance vai Actimel jogurtu bez piedevām. Ja pievieno ar piedevām, piemēram, Bifido ar persikiem, iznāk gardāks jogurts – tas ir saldāks, mazliet jūtama persiku garša. Jāskatās, vai šiem jogurtiem nav daudz E-v ... Lasīt tālāk » |