21:37 Kā pagatavot marcipāna masu |
Marcipāns ir samaltu riekstu (visbiežāk mandeļu) un pūdercukura maisījums, ko izmanto saldumu, cepumu, kūku un smalkmaizīšu pagatavošanai. Papildus pievieno aromatizatorus (kakao, liķierus, apelsīnu miziņas, rožūdeni, garšvielas), krāsvielas un olas. Rūgtās mandeles dažkārt aizstāj ar esenci, mandeļu liķieri, rūgto mandeļu eļļu vai tās vispār neiekļauj. Šādā gadījumā marcipāna masa tiek izmantota rotāšanai, taču tai nepiemīt specifiskā marcipāna garša. Marcipānu ieteicams glabāt, ietītu celofānā un ieliktu ledusskapī vai saldējamā. Pirms lietošanas vēlams to paturēt istabas temperatūrā. Sastāvdaļas 125 g mandeļu 3 lidz 5 rugtās mandeles 125 g pūdercukura 1 ēd.k. citrona sulas Pagatavošana Mandeles noplaucē ar karstu ūdeni, noloba un labi nosusina. Kad mandeles pilnīgi atdzisušas, tās divas reizes samaļ kafijas dzirnaviņās. Pievieno izsijātu pūdercukuru un samaļ vēl divas reizes. Pēc tam rūpigi iestrādā citronu sulu.
|
|