Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:42
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Jūlijs 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Jūlijs » 20 » Kā pagatavot marcipāna masu

21:37
Kā pagatavot marcipāna masu
   
Marcipāns ir samaltu riekstu (visbiežāk mandeļu) un pūdercukura maisījums, ko izmanto saldumu, cepumu, kūku un smalkmaizīšu pagatavošanai.

Papildus pievieno aromatizatorus (kakao, liķierus, apelsīnu miziņas, rožūdeni, garšvielas), krāsvielas un olas. Rūgtās mandeles dažkārt aizstāj ar esenci, mandeļu liķieri, rūgto mandeļu eļļu vai tās vispār neiekļauj. Šādā gadījumā marcipāna masa tiek izmantota rotāšanai, taču tai nepiemīt specifiskā marcipāna garša. 

Marcipānu ieteicams glabāt, ietītu celofānā un ieliktu ledusskapī vai saldējamā. Pirms lietošanas vēlams to paturēt istabas temperatūrā.




Sastāvdaļas    

125 g mandeļu 
3 lidz 5 rugtās mandeles 
125 g pūdercukura 
1 ēd.k. citrona sulas 

Pagatavošana  

Mandeles noplaucē ar karstu ūdeni, noloba un labi nosusina. 

Kad mandeles pilnīgi atdzisušas, tās divas reizes samaļ kafijas dzirnaviņās. Pievieno izsijātu pūdercukuru un samaļ vēl divas reizes. 

Pēc tam rūpigi iestrādā citronu sulu. 
Skatījumu skaits: 3984 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Marcipāns | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi