12:19 Krēms "Sabajon" |
Sastāvdaļas 30gr. želantīns 6 olu dzeltenumi 100gr. pūdercukurs druska sāls 500ml. jogurts 300 ml saldais krējums 800gr. persiki 6 ēd. k. aprikožu džems 120ml. baltvīna Pagatavošana Želantīnam uzlej aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Olu dzeltenumiem pieber sāli, pieliek cukuru un kārtīgi sajauc. Tad pieliekam 1 ēd.k. ūdeni, masu uzliekam sildīties karsta ūdens peldē un sakuļam putās. Pieliekam uzbriedušo želantīnu (lieko ūdeni nolēj). Ja rodās kamoliņi, ņemam palīgā mikseri. Masu pārliekam auksta ūdens peldē, maisot atdzesējam. Pievienojam jogurtu, saldo krējumu, 50gr. cukura, 120ml. baltvīna un putojam, līdz krēms sabiezē. Attīram persikus, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam masai. |
|