« Maijs 2024 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Sastāvdaļas 1 ābols 20 ml ūdens (ja nepieciešams izmanto vairāk) 2 ēd.k. cukura 2 ēd.k. brūnā cukura 40 g nesālīta sviesta 1 ēd.k. miltu (bez kaudzes) 50 ml -100 ml saldā krējuma (es izmantoju aptuveni 50 ml piena) Pagatavošana
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 200 g sālīti, grauzdēti zemesrieksti (tos varam apgrauzdēt arī paši, bet tad jāpieliek šķipsniņa sāls) 1 - 1,5 ēd.k. olīveļļas 2 ēd.k. pūdercukura (ja vēlas saldāku pievieno drusku vairāk) Pagatavošana Beram riekstus blenderī un smalcinam līdz maziem graudiņiem. Pievienojam olīve
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 100 gr. brūnais cukurs 2 ēd. k. ūdens 50 gr. sviests 1 ēd. k. Maskarpone siers Pagatavošana Ber pannā cukuru, pievieno ūdeni, un maisot
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 250 ml piena 150 g cukura naža gals sāls puslitrs saldais krējuma 4 tējkarotes zaļās tējas pulvera* 6 olu dzeltenumi Pagatavošana |
Sastāvdaļas 500 ml trekna piena 6 olu dzeltenumi 100 g cukura 1 ēdk. kartupeļu cietes Pagatavošana Uzvāra pienu katliņā. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru biezās, gaišās putās. Iemaisa cieti. Lej pienu olās, nepārtraukti maisot. Lej visu atpakaļ katliņā un maisot lēnām karsē, līdz krēms u
...
Lasīt tālāk »
|
Sastāvdaļas 500g jāņogas 100g ūdens 4 olu dzeltenumi 225g cukura šķipsniņa sāls 60g sviesta Pagatavošana Notīrītas, nomazgātas jāņogas liek katliņā, pievieno ūdeni un karsē. Ogas nevajag vārīt tikai karsēt kādas 15 minūtes, tikmēr tās jāsaspaida ar stampiņu.
...
Lasīt tālāk »
|
Vēlaties zināt Kubas mohito noslēpumu? Svaigas piparmētras, cukurs, laims, ledus, bet pats svarīgākais - rums.
|
Šī ir apburoši svaiga kokteiļa recepte ar vasaras aromātu. Kokteilis ļoti labi garšo brīvdienas - miglainā sestdienas vakarā ... savērpts no caurspīdīga augusta siltuma un skumjām. Sastāvdaļas gurķis ½ citrona svaigas piparmētras 100ml St-Germain labas kvalitātes šampanietis Ieberiet šeikerī ledu, lejiet šampa
...
Lasīt tālāk »
|
Kokteiļu vakars ir lielisks pasākums, lai uzturētu kontaktus ar sen neredzētiem draugiem un paziņām, lai iepazīstinātu vecos draugus ar jaunajiem un arī sev dibinātu jaunas pazīšanās. Vai arī lai vienkārši tāpat izsmalcināti paballētos, jo kokteiļu ballītes – tas ir stilīgi, šiki un interesanti! Bieži a la kokteiļu vakari tiek rīkoti ne tikai draugu, bet arī radu lokā. Pēdējo gadu modes tendence pie mums ir nomainījusi tradicionāli zem ēdienu smaguma lūstošos galdus pret askētiskāku galda noformējumu – ar ‘jautrām’ uzkodām un viegliem dzērieniem, tādējādi pārejot no termina "kopīgas pusdienas” uz "jautru uzkodu – kokteiļba
...
Lasīt tālāk »
|
Oriģinālais šampanietis (no franču valodas Champagne) – dzirkstošais baltvīns ir radīts un tiek ražots Francijas reģionā Šampaņā (Champagne). Visi pārējie dzirkstošie vīni ir izgatavoti pēc šīs franču tradicionālās metodes. Pastāv vairāki šampanieša izvēles kritēriji: cena, kvalitāte, garša un pudeles izmērs. Šampanieša kvalitāte tiek noteikta pēc burbuļiem. Vidējā šampanieša pudelē ir aptuveni 49 miljoni burbuļu. Jo kvalitatīvāks šampanietis, jo burbuļu ir vairāk un tie ir maza (kniepadatas galviņas) izmēra. Iedalījums pēc garšas Saldākais šampanietis tiek apzīmēts ar (franču val.) doux, demi-sec – vidēji sauss, sec – sauss, extra sec – ļoti sauss un brut
...
Lasīt tālāk »
|