18:10 Jāņogu krēms |
Sastāvdaļas 500g jāņogas 100g ūdens 4 olu dzeltenumi 225g cukura šķipsniņa sāls 60g sviesta Pagatavošana Notīrītas, nomazgātas jāņogas liek katliņā, pievieno ūdeni un karsē. Ogas nevajag vārīt tikai karsēt kādas 15 minūtes, tikmēr tās jāsaspaida ar stampiņu. Iegūto masu liek sietā un viegli izspiež mīkstumu. Jāņogu mīkstumu sulu lej katliņā un karsē uz mazas uguns, neļauj vārīties! Pievieno cukuru un sāli. Sulu maisa ar koka karoti un lēnām pievieno olu dzeltenumus. Jāturpina nepārtraukti maisīt, gaidot brīdi, kad masa sāks biezēt un lipt pie karotes - tās ir aptuveni 15 minūtes. Tad katliņu ņem nost no plīts un pa gabaliņam iemaisa jāņogu masā mīkstu sviestu. Maisa kamēr masa kļuvusi viendabīga un krēmīga. Iegūto krēmu liek uz stundu atdzesēties ledusskapī.
|
|