Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:36
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 4
Viesi: 4
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Augusts » 19 » Jāņogu krēms

18:10
Jāņogu krēms
   


  Sastāvdaļas

500g jāņogas
100g ūdens
4 olu dzeltenumi
225g cukura
šķipsniņa sāls
60g sviesta


Pagatavošana

Notīrītas, nomazgātas jāņogas liek katliņā, pievieno ūdeni un karsē. Ogas nevajag vārīt tikai karsēt kādas 15 minūtes, tikmēr tās jāsaspaida ar stampiņu. 

Iegūto masu liek sietā un viegli izspiež mīkstumu. Jāņogu mīkstumu sulu lej katliņā un karsē uz mazas uguns, neļauj vārīties! Pievieno cukuru un sāli. Sulu maisa ar koka karoti un lēnām pievieno olu dzeltenumus. Jāturpina nepārtraukti maisīt, gaidot brīdi, kad masa sāks biezēt un lipt pie karotes - tās ir aptuveni 15 minūtes.

Tad katliņu ņem nost no plīts un pa gabaliņam iemaisa jāņogu masā mīkstu sviestu. Maisa kamēr masa kļuvusi viendabīga un krēmīga. 

Iegūto krēmu liek uz stundu atdzesēties ledusskapī.
Skatījumu skaits: 1089 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Krēms | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi