Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 04:52
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Augusts » 20 » Zaļās tējas saldējums gardēžiem

21:35
Zaļās tējas saldējums gardēžiem
  


Sastāvdaļas

 250 ml piena
 150 g cukura
 naža gals sāls
 puslitrs saldais krējuma
 4 tējkarotes zaļās tējas pulvera*
 6 olu dzeltenumi
 
Pagatavošana
 
 Pienu kopā ar cukuru un sāli katlā uzsilda (nevāra) maisot, lai cukurs izšķīst. Krējumu ielej lielā bļodā un ar putuslotiņu ieputo tējas pulveri, lai tas izšķīst. Ar mikseri labi saputo olu dzeltenumus, lēnām pielej silto pienu (visu laiku maisot ar metāla putuslotiņu, lai vienmērīgi sajaucas), lej šo masu atpakaļ katlā un uz vismazākās liesmiņas karsē, visu laiku maisot ar putuslotiņu vai koka karoti, lai vienmērīgi sabiezē. Karsēšanu maisot turpina kādas 10 minūtes, līdz kamēr olu masa sabiezē līdz pašķidras biezputras konsistencei. Tad to lej klāt krējumam un visu riktīgi ar putuslotiņu izmaisa, lai izšķīst pēdējie zaļās tējas krikumi.
 
Tagad saldējuma masu jāatdzesē – sākumā to var ievietot izlietnē vai lielā bļodā, kas pilna ar aukstu ūdeni un ledus gabaliņiem. Kad saldējums vairs nav silts, to ielej kādā nebūt traukā un ieliek ledusskapī, lai labi atdziest.
 
Tad vai nu lej saldējuma mašīnā un rīkojas atbilstoši tās instrukcijām, vai arī lēzenā traukā, kas iepriekš pabijis saldētavā, un ik pa pusstundai labi samaisa, līdz sasalis (maisīt vajadzētu kādas 3-4 reizes). Maisīšana nepieciešama, lai saldējumam būtu gluda, vienmērīga konsistence – ja nemaisa, tad salstot veidojas kraukšķīgi ledus kristāli.

Skatījumu skaits: 695 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Saldējums | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi