21:35 Zaļās tējas saldējums gardēžiem |
Sastāvdaļas 250 ml piena 150 g cukura naža gals sāls puslitrs saldais krējuma 4 tējkarotes zaļās tējas pulvera* 6 olu dzeltenumi Pagatavošana Pienu kopā ar cukuru un sāli katlā uzsilda (nevāra) maisot, lai cukurs izšķīst. Krējumu ielej lielā bļodā un ar putuslotiņu ieputo tējas pulveri, lai tas izšķīst. Ar mikseri labi saputo olu dzeltenumus, lēnām pielej silto pienu (visu laiku maisot ar metāla putuslotiņu, lai vienmērīgi sajaucas), lej šo masu atpakaļ katlā un uz vismazākās liesmiņas karsē, visu laiku maisot ar putuslotiņu vai koka karoti, lai vienmērīgi sabiezē. Karsēšanu maisot turpina kādas 10 minūtes, līdz kamēr olu masa sabiezē līdz pašķidras biezputras konsistencei. Tad to lej klāt krējumam un visu riktīgi ar putuslotiņu izmaisa, lai izšķīst pēdējie zaļās tējas krikumi. Tagad saldējuma masu jāatdzesē – sākumā to var ievietot izlietnē vai lielā bļodā, kas pilna ar aukstu ūdeni un ledus gabaliņiem. Kad saldējums vairs nav silts, to ielej kādā nebūt traukā un ieliek ledusskapī, lai labi atdziest. Tad vai nu lej saldējuma mašīnā un rīkojas atbilstoši tās instrukcijām, vai arī lēzenā traukā, kas iepriekš pabijis saldētavā, un ik pa pusstundai labi samaisa, līdz sasalis (maisīt vajadzētu kādas 3-4 reizes). Maisīšana nepieciešama, lai saldējumam būtu gluda, vienmērīga konsistence – ja nemaisa, tad salstot veidojas kraukšķīgi ledus kristāli. |
|