21:59 Ābolu-karameļu mērce |
Sastāvdaļas 1 ābols 20 ml ūdens (ja nepieciešams izmanto vairāk) 2 ēd.k. cukura 2 ēd.k. brūnā cukura 40 g nesālīta sviesta 1 ēd.k. miltu (bez kaudzes) 50 ml -100 ml saldā krējuma (es izmantoju aptuveni 50 ml piena) Pagatavošana Ābolu nomizo un sagriež kubiciņos. Liek katliņā sviestu, ābolus un ūdeni un liek sautēties. Kad āboli pasautējušies un jau palikuši mīksti, pievieno miltus, pēc tam cukuru un saldo krējumu (pievieno tik daudz kamēr iegūst vēlamo konsistenci) karsē kamēr cukurs ir izkusis. Mazliet atdzesē un izmantot gan pie pankūkām, gan ar saldējumu, gan kūkām vai tāpat uz maizes. Garšo lieliski!
|
|