11:42 Karameļu mērce - Salsa di caramello |
Sastāvdaļas 100 gr. brūnais cukurs 2 ēd. k. ūdens 50 gr. sviests 1 ēd. k. Maskarpone siers Pagatavošana Ber pannā cukuru, pievieno ūdeni, un maisot karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs ir izkusis un nav jūtams neviens cukura graudiņš, apmēram 3–5 min. Noņem pannu no uguns un, turpinot maisīt, pievieno sviesu un Maskarpone sieru. Samaisa un liek atkal uz uguns. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga. Gatavs. Noņem no uguns, atdzesē. Karameļu mērci var pasniegt gan siltu, gan aukstu. Var glabāt leduskapī 4-5 dienas. Mērce labi garšo ar cepumiem, augļiem, šokolādi vai vienkārši ar franču maizi. |
|