22:20 Starp saldo un skābo - lazdu riekstu krēms |
Lazdu rieksti – 1 sauja Kanēlis – 1 standziņa Saldais krējums – ½ l Cukurs – 2 ēdamkarotes Citrons – 1 gab. Pagatavošana Liec uzsildītā pannā apgrauzdēties lazdu riekstus, pievieno arī sasmalcinātu kanēļa standziņu. Grauzdējot, lazdu rieksti ik pa brīdim jāapmaisa, lai tie nekļūtu rūgti. Uzgrauzdētos riekstus atbrīvo no miziņām un sasmalcini. Uzkul saldo krējumu ar cukuru. (Saldo krējumu, pirms kulšanas, vajag kārtīgi atdzesēt – tad tas labāk putosies). Lai krēms nebūtu šķebinoši salds, uzkultajā putukrējumā iecilā sulu no vesela citrona, tad masā iecilā arī lielāko daļu grauzdēto riekstu. |
|