Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 04:37
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Šokolādes torte ar īrisa pildījumu
Sastāvdaļas

Tumšās rozīnes - 50 g
Gaišās rozīnes - 50 g
Kumkvata cukādes - 50 g
Gaišais rums - 90 ml
Milti - 310 g
Sviests - 190 g
Cukurs - 170 g
Olas - 2 gab.
Brūnais cukurs - 125 g
Saldais krējums 20% - 370 ml
Grieķu rieksti - 50 g
Tumšā šokolāde - 150 g

Pagatavošana

Tortes pagatavošana prasa zināmu laiku, taču ir to vērts. Torte sanāk neticami garšīga!

Ņem rozīnes,  kumkvata cukādes uzlej 45 ml ruma un atstāj uz pāris stundām ievilkties, ik pa laiciņam apmaisot. 


Gatavo tortes pamatni.

Ņem 300 g miltu pievieno 50 g cukura, 150 g sviesta un mīca, līdz sviests sadrupis. 


Pievieno 2 olu dzeltenumus un pāris karotes ruma. Visu kārtīgi samīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām. 


Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.


Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē apmēram 0,5 cm biezā slānī un izklāj cepampannā.

Rūpīgi izlīdzina mīklu pa visu pannu, maliņas uzliec un piespiež, liekās maliņas nogriež un liek uz 15 min. saldētavā. 

Uzkarsē cepeškrāsni. Izņem no saldētavas pannu ar mīklu un ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni. Liek cepties 190° C apmēram 20 min.


Ņem 40 g sviesta, pieber 125 g brūnā cukura, liek uz uguns un karsē. Kad sviests izkusis, pievieno saldo krējumu un vāra palielā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē (apmēram 10-15 min.).


Atdzesētajai īrisa masai pievieno izmērcētās rozīnes, kumkvata cukādes un sasmalcinātus riekstus, samaisa. Lej izceptajā tortes pamatnē, vienmērīgi izlīdzina. 


Salauž vai sarīvē šokolādi, pielej 170 ml uzkarsēta saldā krējuma, 15 ml ruma un maisa līdz šokolāde izkūst un veidojas vienmērīga masa.


Pārlej torti un vienmērīgi izlīdzina. Liek atdzesēties. 

Kad torte atdzisusi, pagatavo Šveices bezē un dekorē torti. Bezē recepte šeit.


Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 1816 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi