Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai
šokolāde - 225 g
sviests - 125 g
2 ēdamkarotes brendija
5 olas
cukurs - 125 g
kanēlis - 1 ēd.k.
Mērcei
zemenes 100 g
pūdercukurs - 1 ēd.k.
citrona sula - 4 ēd.k.
Pagatavošana
Šokolādi ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
Olu dzeltenumus saputo ar pusi no cukura un brendiju. Olu baltumiem pievieno atlikušo cukuru un saputo stingrās putās.
Saputotos olu dzeltenumus iemaisa šokolādes masā, pievieno kanēli un lēnām iecilā olu baltumus.
Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 35-40 minūtes.
Izcepto kūku atdzesē. Tikmēr pagatavo zemeņu mērci. Zemenēm pievieno pūdercukuru, citrona sulu un sablendē.
Atdzesēto kūku pasniedz ar zemeņu mērci un saldējumu.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1839
| Atslēgvārdi: |