Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 22:46
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru
Sastāvdaļas  

Kūkai
 250 g sviesta, istabas temperatūrā, sagriezta kubiņos
 2 tējk. rīvētas citrona miziņas
 2 tējk. rīvētas laima miziņas
 180 g baltās šokolādes, sarīvēta uz rupjās rīves
 330 g smalkā cukura vai vislabāk pūdercukura
 180 ml piena
 75 g milti, kas sajaukti ar cepamo pulveri
 225 g parastie kviešu milti
 2 olas, viegli sakultas
 
Glazūrai
 140 ml kokosriekstu krēma (pārdodas veikalos blakus kokosriekstu pienam)
 360 g baltās šokolādes, sarīvētas uz rupjās rīves
 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
 1 tējk. rīvētas laima miziņas
 
Pagatavošana

Uzkarsē cepškrāsni uz 170C. Ar sviestu iesmērē apaļo pannu ar noņemamajām malām (diam. 20 cm) un dibenu izklāj ar cepampapīru (ar šķērēm izgriež 20 cm diametra apli).

 Kopā saputo (šādā secībā) cukuru, sviestu, šokolādi, citrona un laima miziņas un pienu. Masa sanāks vidēji šķidra (man citrusaugļu mizas ietekmē, sviestu nedaudz ‘sarāva’, bet šī kļūme vēlākajās mīklas gatavošanas stadijās pazuda). Noliek malā uz 15 minūtēm. Tad pievieno izsijātus miltus un viegli sakultas olas.

 Masu lej ietaukotajā formā un cep cepeškrāsnī 1h un 35 minūtes (tieši tik ilgi!). Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kūkai pilnībā atdzist, neizņemot no formas.

Sagatavo glazūru: kokosriekstu krēmu, nepārtraukti maisot, uzvāra. Bļodā sajauc kopā šokolādi ar laima un citrona miziņām. Pielej vārošo krēmu un uzreiz glazūru sāk maisīt – šokolāde izkusīs apm.10 sekunžu laikā, veidojot skaistu un spīdīgu masu. Liek atdzesēties 30 minūtes (ne vairāk, jo tad masa sāks sacietēt un glazūru būs grūti uzklāt).

 Kūku pārklāj ar glazūru no virsas un sāniem. Virsu var dekorēt pēc sirds patikas!



Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 1402 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi