Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 1 liels banāns 2 āboli 1 sauja Indijas riekstu 150–200g sviesta 2 glāzes cukura 1 glāze kviešu milti ½ glāze rudzu milti (var arī kviešu miltiem) ½ glāze turku zirņu milti ½ glāze mandeļu milti (var aizvietot ar kviešu miltiem) ½ l jogurta bez piedevām 2 glāzes kakao ¼ citrona 1 tējk. soda ¼ tējk. sāls vaniļas cukurs ūdens Pagatavošana Gatavo tortes pamatu Ietauko tortes veidni, sagriež ābolus un banānus (var likt arī citus augļus) kubiciņos uz tortes veidnes, pieber Indijas riekstus, apslaka ar ¼ citrona un atstāj. Bļodā ber miltus - 1 glāze kviešu milti, ½ glāze rudzu miltu (var aizvietot ar kviešu miltiem), ½ glāze turku zirņu milti, ½ glāze mandeļu miltu (var likt ar kviešu miltiem). Pievieno 1 glāzi kakao, 1 glāzi cukura, ½ tējkaroti vaniļas cukura, 1 tējkaroti sodas, ¼ tējk. sāls, 0,5 l jogurta. Visu samaisa, pievieno ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos pusšķidra masa. Maisa, kamēr pazūd kunkulīši, ļauj mīklai ievilkties apmēram 10 minūtes. Uzkarsē cepeškrāsni, uzlej mīklu uz augļiem un liek cepties 200ºC apmēram 30-35 minūtes. Gatavo glazūru Izkausē katliņā sviestu (½–1 paciņu), pievieno glāzi cukura, ½-1 glāzi kakao (atkarībā, cik stipru šokolādi vēlās). Visu samaisa un pārlej atdzesētajai tortei. Dekorē pēc patikas. | |
Skatījumu skaits: 2250
| Atslēgvārdi: |