Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 27.04.2024, 06:04
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Torte cielaviņa
Sastāvdaļas

  Bezē biskvīts
cukurs - 415 g 
milti - 75 g
6 olu baltumi
zemesrieksti - 270 g 

  Krēms
cukurs - 40 g
6 olu dzeltenumi
ūdens - 60 g 
sviests -  400 g 
kakao -  4 ēd.k. 
kondensētais piens -  100 g 
rums -  50 g 
 
  Dekorēšanai
šokolāde - 200 g 
saldais krējums - 100ml
zemesrieksti
saberzti šokolādes cepumi (tortes malu rotāšanai)

Pagatavošana

 Gatavo biskvīta mīklu.
 Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liek olu baltumus, cukuru sadala 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
 
 Cep bezē biskvītu.
 Uz cepamā papīra uzzīmē trīs 26 cm lielus apļus un izgriež tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadala trīs daļās un katru liek pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzina atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liek līdz 100°C sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
 
 Gatavo krēmu.
 Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un vāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus, lēnām tiem pievieno un pieputo karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu un izsijātu kakao, kas izšķīdināts rumā. Turpina putot. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
 
 Gatavo krēmu dekorēšanai.
 Ūdens peldē karsē saldo krējumu (ap 60°C), tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. Sanāk pabieza, bet līstoša šokolādes masa, tai pievieno smalcinātus riekstus.
 
 Kārto kūku.
 Biskvītam noņem cepamo papīru. Divus no biskvītiem apsmērē ar pusi krēma, nolīdzina un saliek abus kopā. Virsū liek trešo biskvītu. Palikušo krēmu vienmērīgi pārklāj kūkas virsai un malām. Pārlej ar šokolādes krēmu (rotāšanai) un tortes malas apstrādā ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem.
 


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 2810 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi