Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Bezē biskvīts cukurs - 415 g milti - 75 g 6 olu baltumi zemesrieksti - 270 g Krēms cukurs - 40 g 6 olu dzeltenumi ūdens - 60 g sviests - 400 g kakao - 4 ēd.k. kondensētais piens - 100 g rums - 50 g Dekorēšanai šokolāde - 200 g saldais krējums - 100ml zemesrieksti saberzti šokolādes cepumi (tortes malu rotāšanai) Pagatavošana Gatavo biskvīta mīklu. Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liek olu baltumus, cukuru sadala 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus. Cep bezē biskvītu. Uz cepamā papīra uzzīmē trīs 26 cm lielus apļus un izgriež tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadala trīs daļās un katru liek pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzina atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liek līdz 100°C sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt. Gatavo krēmu. Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un vāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus, lēnām tiem pievieno un pieputo karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu un izsijātu kakao, kas izšķīdināts rumā. Turpina putot. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī. Gatavo krēmu dekorēšanai. Ūdens peldē karsē saldo krējumu (ap 60°C), tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. Sanāk pabieza, bet līstoša šokolādes masa, tai pievieno smalcinātus riekstus. Kārto kūku. Biskvītam noņem cepamo papīru. Divus no biskvītiem apsmērē ar pusi krēma, nolīdzina un saliek abus kopā. Virsū liek trešo biskvītu. Palikušo krēmu vienmērīgi pārklāj kūkas virsai un malām. Pārlej ar šokolādes krēmu (rotāšanai) un tortes malas apstrādā ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem. | |
Skatījumu skaits: 2888
| Atslēgvārdi: |