Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatnei rieksti - 400 g pūdercukurs - 500 g 6 olu baltumi Pildījumam sviests - 150 g pūdercukurs - 200 g vaniļas cukurs - 1 ēd. k. tumšā šokolāde - 100 g 1 apelsīna miziņa 1 olas dzeltenums Garnējumam 1 apelsīna miziņa Mērcei 2 apelsīnu sula 100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa Pagatavošana Riekstus sasmalcina. Saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc riekstus ar pūdercukuru un pievieno olu baltumiem. Uz cepamā papīra uzzīmē 3 apļus apmēram 20 cm diametrā un uzklāj uz katra apļa riekstu un olu maisījumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist. Kārtīgi sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Izkausē šokolādi karstā ūdens peldē un iemaisa sviesta krēmā. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un olas dzeltenumu. Krēmu vienmērīgi pārsmērē pāri visām pamatnēm, tad saliek tās vienu virs otras, veidojot torti. Uz tortes uzkaisa rīvēto apelsīna miziņu. Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķidruma iztvaiko. Pasniedz kopā ar torti. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1362
| Atslēgvārdi: |