Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 15:02
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Torte Putna piens
Sastāvdaļas

Mīklai
125g sviesta (vai margarīna)
3 olas
200g cukura
200ml miltu
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. etiķa
2 ēd.k. kakao pulvera

Krēmam
2 glāzes piena
200g cukura
4 ēd.k. mannas
150g sviesta 

Glazūrai
175g sviesta
4 ēd.k. piena
200g cukura
4 ēd.k. kakao pulvera

Greznošanai izmantoju dzērvenes no saldētavas 

Pagatavošana

Sviestu izkausē, ielej bļodā, tam pievieno cukuru un, kuļot ar mikseri, pa vienai iemaisa olas.

Karotē ieliek sodu un tai virsū uzlej etiķi, maisījumu pievieno sviesta masai.

Pēc tam pieber miltus un kakao, visu kārtīgi sakuļ.

Kūkas formā (25cm) ieklāj cepamo papīru, tajā ielej masu, ar karoti izlīdzina, malas nedaudz paveidojot uz augšu.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180ºC ~20min.

Kamēr cepas pamatne, gatavo kūkas pildījumu.
Katliņā ielej pienu, pievieno cukuru un karsē, līdz piens sāk vārīties. Tad pievieno mannu un nepārtraukti maisot, uz manas uguns vāra aptuveni 5 min. Manna nedrīkst būt par šķidru, bet atdziestot tā sabiezēs. Kad putra uzvārījusies, to atdzesē.

Atdzesētai mannai pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu (tikko no ledusskapja) un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. 

Gatavojot mannas un sviesta masu, ļoti svarīgi mannā putru pirms kulšanas atdzesēt pilnībā, citādi sviests tajā sāks kust un pildījums sanāks šķidrs.

Izcepto pamatni ņem ārā no formas, nedaudz atdzesē un horizontāli pārgriež uz pusēm. Atstāj, lai pilnībā atdziest.

Kad kūkas pamatnes atdzisušas, sāk veidot kūku.

Uz cepuma apakšējās daļas diezgan biezā kārtā liek mannas un sviesta pildījumu, nedaudz pildījuma (~1/3) atstāj kūkas pārziešanai. Liek virsū cepuma otru daļu un pārziež ar atlikušo krēmu.
Gatavo šokolādes glazūru.

Katlā izkausē sviestu, pievieno pienu un cukuru, kad cukurs izkusis, pievieno kakao pulveri un visu kārtīgi samaisa. Ņem nost no uguns un pirms pārliešanas kūkai nedaudz atdzesē. Kūku pārlej ar šokolādes glazūru tā, lai tās virsa un sāni ir pilnībā nosegti.

Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām, lai kārtīgi savelkas. Vislabāk kūka garšos, ja to pagatavos vakarā un ēdīs nākamajā dienā.

Glazūru var gatavot arī pēc citas receptes:
Katliņā ielej 4 ēd.k. piena, pievieno 3 ēd.k. cukura un vāra līdz cukurs izkūst. Tad pienam pievieno 1 tāfelīti gabaliņos salauztas šokolādes.





Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 2228 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi