Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai 125g sviesta (vai margarīna) 3 olas 200g cukura 200ml miltu 1/2 tējk. sodas 1/2 tējk. etiķa 2 ēd.k. kakao pulvera Krēmam 2 glāzes piena 200g cukura 4 ēd.k. mannas 150g sviesta Glazūrai 175g sviesta 4 ēd.k. piena 200g cukura 4 ēd.k. kakao pulvera Greznošanai izmantoju dzērvenes no saldētavas Pagatavošana Sviestu izkausē, ielej bļodā, tam pievieno cukuru un, kuļot ar mikseri, pa vienai iemaisa olas. Karotē ieliek sodu un tai virsū uzlej etiķi, maisījumu pievieno sviesta masai. Pēc tam pieber miltus un kakao, visu kārtīgi sakuļ. Kūkas formā (25cm) ieklāj cepamo papīru, tajā ielej masu, ar karoti izlīdzina, malas nedaudz paveidojot uz augšu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180ºC ~20min. Kamēr cepas pamatne, gatavo kūkas pildījumu. Katliņā ielej pienu, pievieno cukuru un karsē, līdz piens sāk vārīties. Tad pievieno mannu un nepārtraukti maisot, uz manas uguns vāra aptuveni 5 min. Manna nedrīkst būt par šķidru, bet atdziestot tā sabiezēs. Kad putra uzvārījusies, to atdzesē. Atdzesētai mannai pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu (tikko no ledusskapja) un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Gatavojot mannas un sviesta masu, ļoti svarīgi mannā putru pirms kulšanas atdzesēt pilnībā, citādi sviests tajā sāks kust un pildījums sanāks šķidrs. Izcepto pamatni ņem ārā no formas, nedaudz atdzesē un horizontāli pārgriež uz pusēm. Atstāj, lai pilnībā atdziest. Kad kūkas pamatnes atdzisušas, sāk veidot kūku. Uz cepuma apakšējās daļas diezgan biezā kārtā liek mannas un sviesta pildījumu, nedaudz pildījuma (~1/3) atstāj kūkas pārziešanai. Liek virsū cepuma otru daļu un pārziež ar atlikušo krēmu. Gatavo šokolādes glazūru. Katlā izkausē sviestu, pievieno pienu un cukuru, kad cukurs izkusis, pievieno kakao pulveri un visu kārtīgi samaisa. Ņem nost no uguns un pirms pārliešanas kūkai nedaudz atdzesē. Kūku pārlej ar šokolādes glazūru tā, lai tās virsa un sāni ir pilnībā nosegti. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām, lai kārtīgi savelkas. Vislabāk kūka garšos, ja to pagatavos vakarā un ēdīs nākamajā dienā. Glazūru var gatavot arī pēc citas receptes: Katliņā ielej 4 ēd.k. piena, pievieno 3 ēd.k. cukura un vāra līdz cukurs izkūst. Tad pienam pievieno 1 tāfelīti gabaliņos salauztas šokolādes. | |
Skatījumu skaits: 2649
| Atslēgvārdi: |