Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pankūkām 6 olas cukurs - 2 glāzes (1 glāze ~ 200ml) milti - 3 glāzes soda - 1 tējk. 1 naža gals citronskābes Krējuma masai skābais krējums - 1l cukurs - 1 glāze Šokolādes glazūrai sviests - 180 g kakao - 6 ēd.k. krējums - 6 ēd.k. cukurs - 6 ēd.k. Pagatavošana Samaisa olas ar cukuru, pievieno miltus, sodu, citronskābi un sajauc mīklu, līdz kļūst bieza un viendabīga masa. Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200°C. Ja nevar cepeškrāsnī cept ar režīmu no abām pusēm, tad pankūka ir jāapgriež un jācep arī no otras puses. Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas pankūciņas. Pankūkas, kuras ir biezākas pārgriež uz pusēm. Pagatavo krējuma masu - 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 glāzi cukura līdz cukurs izšķīst. Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela šķīvja bruņurupuča bruņu formā. Sakārtotās "bruņurupuča bruņas" atstāj uz vairākām stundām ievilkties. Vislabāk gatavot vakarā, lai pa nakti var kārtīgi krējums ievilkties pankūkās. Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolādes glazūru. Ņem sviestu 180 g, 6 ēdamkarotes kakao pulvera, 6 ēdamkarotes krējuma, 6 ēdamkarotes cukura. Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un uz lēnas uguns maisa un kausē, līdz veidojas viendabīga masa. Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 minūtes) un pārlej pāri izkārtotajām "bruņām". Pagatavoto torti ieliek ledusskapī līdz šokolādes glazūra sacietē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2747
| Atslēgvārdi: |