Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 26.04.2024, 23:20
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Šokolādes torte ar sāļiem zemesriekstiem
Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
sviests - 100 g
pūdercukurs - 50 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
1 ola
milti - 150 g
cepamais pulveris - ½ tējk.

Karamelei
cukurs - 235 g
ūdens - 50 g
sviests - 60 g
saldais krējums - 5 ēd.k.
citrona sula - ½ tējk.

Šokolādes glazūrai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 50 g

sālīti zemesrieksti - 80 g

Pagatavošana

Miltiem pievieno sviestu un saberž drumstalās.

Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, olu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izrullē atdzesēto mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas.


Pamatni sadursta ar dakšiņu, klāj cepampapīru un uzber pupiņas, lai, cepoties, tortes pamatne ''neuzmet'' kūkumu.


Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25 minūtes.

Tikmēr pagatavo karameli.

Katliņā ber cukuru, pielej ūdeni un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izkusis. Palielina temperatūru un karsē, līdz masa sāk vārīties. Tad pievieno citrona sulu un vāra, līdz veidojas zeltaini brūna masa.


Citā traukā uzkarsē sviestu un saldo krējumu, lej karstu karameles masu un saputo ar mikseri (apm. 3 min.)

Uz izceptā biskvīta uzber zemesriekstus un pārlej karameli. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.


Kad karamele sastīvējusi, pagatavo šokolādes glazūru.

Katliņā ber sasmalcinātu šokolādi, pielej saldo krējumu un karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa.

Pārlej torti ar šokolādes glazūru un liek uz 6 stundām ledusskapī sastīvēt.


Pirms pasniegšanas, vismaz 10 minūtes torti patur istabas temperatūrā, jo citādi aukstu karameli būs grūti sagriezt.


Griežam gabaliņos un pasniedzam ar cukura sīrupā un apelsīnu liķierī Cointreau mērcētam apelsīnu škēlītēm.


Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 2116 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Karameļu tortes, Smilšu mīklas tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi