Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Tortes vēsture: stāsta, ka pēc sava pirmā lidojuma kosmosā Gagarins aizbraucis uz Poliju, kur viņu cienājuši ar šo torti. Gagarinam tā iegaršojusies ši torte, ka pēc tam Polijā to nodēvējuši par ''Gagarina torti'' Sastāvdaļas milti — 2,5 glāzes soda — 1 tējk. šķipsniņa sāls sviests — 200 g olas — 4 gab cukurs — 1 glāzes kakao — 1 ēd.k. skābs džems vai ievārījums kartupeļu ciete pūdercukurs Pagatavošana Miltiem pievieno sāli, sodu un sajauc. Pievieno sagrieztu aukstu sviestu un samīca sīkās drupačās. Atdala olu dzeltenumus, pievieno ½ glāzi cukura un saputo. Sviesta drupačām pievieno saputos olu dzeltenumus un samīca mīklu. Mīklu sadala trīs daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samīca. Vienu gaišo mīklas daļu liek ledusskapī, otru gaišās mīklas daļu un kakao mīklu liek saldētavā, vismaz uz stundu. Ietauko cepamo formu un klāj gaišo mīklas daļu (no leduskapja). Izlīdzina pa visu pannu, veido 1 cm augstu maliņu un sadursta ar dakšiņu. Pārsmērē ar skābu džemu vai ievārījumu (piemēram jāņogu) un pārkaisa ar kartupeļu cieti. Uz rupjas rīves pa virsu sarīvē kakao mīklu. Olu baltumiem pievieno ½ glāzi cukura, saputo un vienmērīgi klāj uz kakao mīklas kārtas. Pēdējā kārtā klāj uz rupjas rīves sarīvētu gaišo mīklu no saldētavas. Liek torti uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes. Gatavo torti kādu laiciņu atdzesē cepamajā formā, tad ņem laukā, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3041
| Atslēgvārdi: |