Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai milti - 110 g cukurs - 40 g sviests - 100 g Karamelei piens - 250 ml sausais piena pulveris - 1/2 glāze cukurs - 300 g sviests - 50 g Šokolādes glazūrai tumšā šokolāde - 200 g sviests - 20 g Pagatavošana Cep biskvītu. Miltus sajauc ar cukuru, pievieno aukstu sakapātu sviestu. Samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu klāj cepamajā formā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Gatavo karameļu masu. Pienam pievieno sauso piena pulveri, cukuru un samaisa. Liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Vāra 15-20 minūtes. Kad sīrups sāk karamelizēties un kļūst gaiši brūns, pievieno sviestu, samaisa un turpina vārīt. Vāra, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa. Gatavo karameļu masu lej uz biskvīta, izlīdzina un ļauj atdzist minūtes 50. Kad karamele atdzisusi, pagatavo šokolādes glazūru. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Lej uz karameļu kārtas un izlīdzina. Liek uz pāris stundām ledusskapī, līdz šokolāde un karamele pilnībā sastingusi. Torti dekorē ar cukura glazūras sirsniņām. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3970
| Atslēgvārdi: |