Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai milti - 130 g kakao - 25 g sāls - ¼ tējk. sviests - 120 g cukurs - 100 g vaniļas cukurs - 1 pac. 1 olas dzeltenums Pildījumam tumšā šokolāde - 90 g sviests - 30 g rieksti (pistācijas, valrieksti) - ½ glāze Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olas dzeltenumu un saputo. Miltiem pievieno kakao, sāli un samaisa. Tad pievieno sviesta masai un sajauc mīklu. Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 20-25 minūtes. Tikmēr sasmalcina riekstus un pagatavo šokolādes pildījumu. Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa. Izņem no cepeškrāsns izcepto biskvītu, lej šokolādes masu, un pārkaisa ar riekstiem. Torti atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1473
| Atslēgvārdi: |