Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam Vārītajam krēmam Sīrupam Sviesta krēmam šokolāde dekorēšanai Pagatavošana Cep biskvītu. Atdala olu dzeltenumus, pievieno 80 g cukura un saputo. Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu. Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo cukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Lej mīklu cepamajā formā ar noņemamām malām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 20-25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē vismaz 3 stundas un sagriež trīs vienādos ripuļos. Pagatavo sīrupu. 60 ml vāroša ūdens izšķīdina 60 g cukura, pievieno vienu tējkaroti brendija, samaisa un atdzesē. Pagatavo vārīto kakao krēmu. Recepte šeit. Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli, apslaka ar sīrupu un smērē vārīto krēmu. Liek virsū otru biskvītu, apslaka ar sīrupu, smērē vārīto krēmu un liek virsū trešo biskvīta ripuli. Malas un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo sviesta krēmu. Karstā ūdens peldē un nedaudz padzesē. Saputo sviestu ar vaniļas cukuru un, nepārtraucot putot, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, līdz veidojas krēmīga masa. Beigās pievieno izkausēto šokolādi un saputo krēmu. Izņem no ledusskapja torti, apbārsta malas ar sarīvētu šokolādi. Liek sviesta šokolādes krēmu konditorejas maisiņā un dekorē torti. Liek torti uz 5-6 stundām ledusskapī ievilkties un sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2368
| Atslēgvārdi: |