Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 05:14
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Šokolādes torte ar divu veidu krēmiem

Sastāvdaļas

Biskvītam
olas - 5 gab.
cukurs - 150 g
milti - 110 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
kakao pulveris - 2½ ēd.k.

Vārītajam krēmam
piens - 300 ml
2 olas
cukurs - 60 g
milti - 30 g
šokolāde - 30 g
sviests - 75 g

Sīrupam
cukurs - 60 g
ūdens - 60 ml
brendijs - 1 tējk.

Sviesta krēmam
sviests - 100 g
iebiezinātais piens ar cukuru - 100 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
šokolāde - 50 g

šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Cep biskvītu.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno 80 g cukura un saputo.

Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo cukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Lej mīklu cepamajā formā ar noņemamām malām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 20-25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu atdzesē vismaz 3 stundas un sagriež trīs vienādos ripuļos.

Pagatavo sīrupu.

60 ml vāroša ūdens izšķīdina 60 g cukura, pievieno vienu tējkaroti brendija, samaisa un atdzesē.

Pagatavo vārīto kakao krēmu. Recepte šeit.

Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli, apslaka ar sīrupu un smērē vārīto krēmu. Liek virsū otru biskvītu, apslaka ar sīrupu, smērē vārīto krēmu un liek virsū trešo biskvīta ripuli. Malas un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo sviesta krēmu.

Karstā ūdens peldē  un nedaudz padzesē.

Saputo sviestu ar vaniļas cukuru un, nepārtraucot putot, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, līdz veidojas krēmīga masa. 

Beigās pievieno izkausēto šokolādi un saputo krēmu.

Izņem no ledusskapja torti, apbārsta malas ar sarīvētu šokolādi. Liek sviesta šokolādes krēmu konditorejas maisiņā un dekorē torti. Liek torti uz 5-6 stundām ledusskapī ievilkties un sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 1844 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Šokolādes tortes, Biskvīta tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi