Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
Pamatnei
cukurs - 1½ glāze
6 olas
½ sarīvēta rudzu rupjmaize
kartupeļu ciete - 1 ēd.k.
Krēmam
cukurs - ¾ glāzes
1 ola
piens - 1½ glāze
1 ēd.k. milti - 1 ēd.k.
kakao pulveris - 2 ēd.k.
sviests - 200 g
Dzērvenes vai citas skābas ogas dekorēšanai, augļi, rieksti
Pagatavošana
Cep biskvītus.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo. Pievieno sarīvētu rupjmaizi, kartupeļu cieti un samaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.
Mīklu sadala 2-3 daļās (atkarībā no pannas izmēra un vēlamā kārtas biezuma), lej ietaukotā cepamajā formā.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200ºC apmēram 15 - 18 minūtes katru biskvītu.
Pagatavo krēmu.
Cukuru sajauc ar miltiem, olu, pienu un karsē ūdens peldē, līdz masa sabiezē.
Krēmu atdzesē, pievieno kakao, sviestu un sakuļ.
Liek uz paplātes biskvītu, smērē krēmu, liek virsū otru biskvītu un smērē krēmu. Liek virsū biskvītu un malas un virsu smērē ar krēmu. Dekorē ar dzērvenēm, augļiem vai riekstiem.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 2787
| Atslēgvārdi: |