Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 25.04.2024, 09:06
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes

Biezpiena torte ar kraukšķīgu šokolādes kārtu

Sastāvdaļas

Cepumu kārtai
cepumi - 250 g
piens - 2 glāzes

Šokolādes kārtai
baltā šokolāde - 150 g
sviests - 3 ēd.k.
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 100 g
sausās brokastu pārslas Corn Flakes - 150 g

Krēmam
saldais krējums - 500 ml
krēmsiers Mascarpone - 250 g
cukurs - ½ glāze
Dr.Oetker pudiņš ar vaniļas garšu - 1 paciņa
biezpiens - 250 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa

melnā šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Sākumā pagatavo kraukšķīgo šokolādes kārtu.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu, vārīto iebiezināto pienu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. (Īpaši garšīgi sanāk, ja vārītā iebiezinātā piena piena vietā izmanto karameļu pastu ''Lotus'').

Corn Flakes pārslas nedaudz sasmalcina, pievieno šokolādes masai un rūpīgi samaisa.

Plātī klāj cepampapīru, liek šokolādes masu un vienmērīgi izlīdzina. Liek uz 15-20 minūtēm ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo krēmu.

Mascarpone krēmsieram pievieno saldo krējumu, vaniļas pudiņu, cukuru un saputo. Tad pievieno biezpienu, vaniļas cukuru un saputo krēmu.

Liekam kopā torti.

Kēksa formā vai citā piemērotā veidnē klāj pārtikas plēvi. Cepumus apmērcē pienā un liek formā. Izņem no saldētavas kraukšķīgas šokolādes kārtu, salauž nelielos gabaliņos un kārto uz cepumu kārtas. Virsū bagātīgi klāj daļu krēma. Tad atkal liek cepumu kārtu, kraukšķīgo kārtu un virsū krēmu (nedaudz krēma atstāj tortes virsas pārsmērēšanai). Pēdējo liek cepumu kārtu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek vismaz uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt. 

Kad torte sastīvējusi, izceļ no formas, apgāž otrādi, pārsmērē ar atlikušo krēmu un dekorē ar sarīvētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena tortes |
Skatījumu skaits: 2039 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Krēma tortes, Biezpiena tortes | Reitings: 4.3/3

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi