Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
Biskvītam
6 olas
6 ēd.k. cukura
200gr. šokolādes
2 ēd.k. miltu
Krēmam
3 olas
300ml piena
3 ēd.k. miltu
3 ēd.k. cukura
1 paciņa vaniļas cukura
150gr. sviesta
200gr šokolādes
papildus
dzērveņu ievārījums (vai jebkurš cits skābs ievārījums)
Pagatavošana
Gatavo kūkas biskvītu.
Ūdens peldē izkausē 200 gr. šokolādes.
Pēc tam 6 olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ.
Tad saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes miltu. Un samaisa.
Tad pievieno izkausēto šokolādi un izmaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno šokolādes masai. Lēnām iecilā iekšā, lej veidnē un liek apmēram 180 grādos kādas minūtes 30 cepties. Līdz biskvīts gatavs un iedurot kociņu, tas paliek sauss.
Izcepto biskvītu liek malā dzesēties.
Gatavo krēmu.
3 olas saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura un 1 paciņu vaniļas cukuru.
Apmēram 200 ml piena liek vārīties. Atlikušo 100 ml piena un 3 ēdamkarotes miltu pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa.
Kad piens uzvārījies, to nedaudz padzesē un tad pa bišķiņam lej klāt olu masai un nepārtraukti samaisa. Pēc tam bļodu ar iegūto olu masu liek ūdens peldē karsēties. Karsē līdz masa sabiezē, visu laiku lēnām maisot, lai masa nepierauj pie bļodas apakšas un neveidojas nesmuki kunkuļi. Kad masa sabiezējusi to liek aukstā ūdens peldē atdzesēties. Jāatdzesē diezgan strauji.
Kamēr krēms dzesējas, izkausē 200 gramus šokolādes. Vienu tumšo un vienu piena.
Kad masa atdzisusi, atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar 1 ēdamkaroti cukura. Kuļ, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pēc tam pievieno atdzisušajai krēma masai un kārtīgi samaisa.
Nu lūk, vārītais krēms gatavs, ko var izmantot visos saldajos. Bet ja grib šokolādes vārīto krēmu, tad pievieno izkausēto, atdzisušo šokolādi un kārtīgi samaisa.
Tagad atliek smērēšanas darbi. Biskvītu pārgriež uz pusēm, vienu pusi apsmērē ar dzērveņu ievārījumu un pēc tam liek šokolādes krēmu. Otru ripu virsū un vēlreiz kārtīgi apsmērē ar atlikušo krēmu un liek ledusskapī, lai ievelkas.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 5863
| Atslēgvārdi: |