Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:16
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
Sastāvdaļas      
 
Biskvītam
6 olas
6 ēd.k. cukura
200gr. šokolādes
2 ēd.k. miltu
 
Krēmam
3 olas
300ml piena
3 ēd.k. miltu
3 ēd.k. cukura
1 paciņa vaniļas cukura
150gr. sviesta
200gr šokolādes
papildus
dzērveņu ievārījums (vai jebkurš cits skābs ievārījums)
 
Pagatavošana
 
Gatavo kūkas biskvītu. 
Ūdens peldē izkausē 200 gr. šokolādes. 
 
 
Pēc tam 6 olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ.
 
 
Tad saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes miltu. Un samaisa.
 
 
Tad pievieno izkausēto šokolādi un izmaisa. 
 
 
Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno šokolādes masai. Lēnām iecilā iekšā, lej veidnē un liek apmēram 180 grādos kādas minūtes 30 cepties. Līdz biskvīts gatavs un iedurot kociņu, tas paliek sauss.
 
 
Izcepto biskvītu liek malā dzesēties.
 
 
Gatavo krēmu.
3 olas saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura un 1 paciņu vaniļas cukuru.
 
 
Apmēram 200 ml piena liek vārīties. Atlikušo 100 ml piena un 3 ēdamkarotes miltu pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa.
 
 
Kad piens uzvārījies, to nedaudz padzesē un tad pa bišķiņam lej klāt olu masai un nepārtraukti samaisa. Pēc tam bļodu ar iegūto olu masu liek ūdens peldē karsēties. Karsē līdz masa sabiezē, visu laiku lēnām maisot, lai masa nepierauj pie bļodas apakšas un neveidojas nesmuki kunkuļi. Kad masa sabiezējusi to liek aukstā ūdens peldē atdzesēties. Jāatdzesē diezgan strauji.
 
 
Kamēr krēms dzesējas, izkausē 200 gramus šokolādes. Vienu tumšo un vienu piena.
 
 
Kad masa atdzisusi, atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar 1 ēdamkaroti cukura. Kuļ, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pēc tam pievieno atdzisušajai krēma masai un kārtīgi samaisa.
 
 
Nu lūk, vārītais krēms gatavs, ko var izmantot visos saldajos. Bet ja grib šokolādes vārīto krēmu, tad pievieno izkausēto, atdzisušo šokolādi un kārtīgi samaisa. 
 
 
 
Tagad atliek smērēšanas darbi. Biskvītu pārgriež uz pusēm, vienu pusi apsmērē ar dzērveņu ievārījumu un pēc tam liek šokolādes krēmu. Otru ripu virsū un vēlreiz kārtīgi apsmērē ar atlikušo krēmu un liek ledusskapī, lai ievelkas.
 
 
 
 
Lai labi garšo!
 
Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 5863 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 4.8/4

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi