Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 19:59
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes

Šokolādes aveņu torte

Sastāvdaļas

Biskvītam
6 olas
tumšā šokolāde - 200 g
cukurs - 6 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
milti - 3 ēd.k.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 110 g
sviests - 50 g
saldais krējums - 80 ml

aveņu ievārījums - ½ glāze
svaigas avenes - ½ glāze
mandeles - 1½ glāze
16 svaigas avenes dekorēšanai

Pagatavošana

Pagatavo biskvītu. 

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno miltus un samaisa.

Tad pievieno izkausēto šokolādi, samaisa. 

Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. 

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes. 

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Svaigas avenes saspaida ar dakšiņu, pievieno aveņu ievārījumu un samaisa.

Liek vienu biskvītu uz paplātes, smērē aveņu biezeni un liek virsū otru biskvītu.

Pagatavo glazūru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pievieno saldo krējumu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej tortes virsu un malas.

Mandeles viegli apgrauzdē, sasmalcina, izsijā, lai izbirst smalkumi un apbārsta tortes malas.

Dekorē ar svaigām avenēm un liek uz 6-8 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes tortes |
Skatījumu skaits: 2207 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi