Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
Biskvītam
2 olas
cukurs - 100 g
ūdens - 2 ēd.k.
milti - 100 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
Pildījumam
3 olas
sviests - 150 g
5 - 7 banāni
saldais krējums - 300 ml
2 pac. Sahnesteif (putukrējuma stabilizētājs)
vaniļas cukurs
gaišā šokolāde - 100 g
tumšā šokolāde - 100 g
citrons
Dekorēšanai
Šokolādes konfektes Milkaherzen (vai citas sirsniņšokolādes konfektes)
Pagatavošana
Cep biskvītu.
Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pielej divas ēdamkarotes ūdens un saputo. Pēc tam iesijā miltus un cepamo pulveri, sajauc mīklu.
Lej cepamajā formā ar noņemamām malām un cep 180°C. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Izcepto tortes pamatni atdzesē.
Banānus pārgriež uz pusēm, samērcē citronu sulā (lai nepaliktu melni) un liek uz tortes pamatnes.
Ņem saldo krējumu, pievieno 2 paciņas sahnesteif pulvera, vaniļas cukuru un saputo.
Klāj putukrējumu uz banāniem, izlīdzina. Liek ledusskapī atdzesēties.
Tikmēr gatavo šokolādes krēmu. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Mazliet atdzesē.
Atdala trīs olu dzeltenumus, pievieno 150 gr. mīksta sviesta, vaniļas cukuru un saputo. Pamazām lej šokolādes masā, nepārtraukti putojot.
Saputo trīs olu baltumus, lēnām iecilā šokolādes masā.
Izņem no ledusskapja torti un uz putukrējuma kārtas klāj šokolādes krēmu.
Dekorē torti. Sagriež banānu plānās ripiņas, apmērcē citrona sulā (lai nesamelnētu) un liek uz tortes. Uz katras banāna ripiņas liek pa šokolādes konfektei.
Gatavs! Liek uz pāris stundām ledusskapī atdzesēt.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1934
| Atslēgvārdi: |