Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 25g sviests, istabas temperatūrā 225g smalkais cukurs 4 olas 225g milti, sajaukti ar cepamo pulveri 3 tējk. piens 1 tējk. vaniļas ekstrakts 4 tējk. kakao pulvera Pagatavošana Uzkarsē krāsni uz 180C (gāzes krāsni – 160C). Ietauko apaļo kūkas formu. Ar mikseri saputo kopā šādā kārtībā – sviestu, cukuru, olas (pa vienai), miltus, pienu un vaniļas ekstraktu. Puto, līdz veidojas viendabīga masa. Sadala masu 2 bļodās vienādās daļās. Vienā no bļodām iemaisa kakao pulveri. Ņem 2 ēdamkarotes un abu bļodu saturu pa karotei (pamīšus baltā un šokolādes karote) liek kūkas formā. Kad mīkla no abām bļodām izlikta, kūkas formu ar mīklu sakrata horizontālā virzienā, lai tās virsa izlīdzinātos. Ar karoti ar apļveida kustībām, lēni maisot veido marmora rakstu mīklā. Cep 45-55 minūtes, līdz uz kūkā iedurta sērkociņa vairs nelīp mīkla. Izņem no krāsns un atstāj atdzist pirms izņemšanas no formas. | |
Skatījumu skaits: 1342
| Atslēgvārdi: |