Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas vārītās bietes - 250 g tumšā šokolāde - 200 g 4 ēd.k. stipras kafijas sviests - 200 g 5 olas cukurs - 200 g milti - 135 g kakao pulveris - 2 ēd.k. 1 tējk. cepamais pulveris - 1 tējk. Krēmam magoņu sēklas - 3 ēd.k. piens - 50 ml 200 ml saldais krējums - 200 ml vaniļas cukurs - 1 tējk. Pagatavošana Bietes novāra, nomizo un sasmalcina virtuves kombainā. Šokolādi sasmalcina, izkausē karstā ūdens peldē, pievieno kafiju un samaisa. Noņem šokolādi no uguns un izkausē tajā sviestu. Atdala olu dzeltenumus, viegli uzputo un iemaisa šokolādes masā. Pievieno bietes. Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot 190 g cukura. Šokolādes masai pievieno izsijātus miltus, kakao un cepamo pulveri un samaisa. Tad pievieno olu baltumus un lēnām iecilā mīklā. Ietauko tortes formu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram stundu. Izcepto kūku atdzesē. Pirms kūkas pasniegšanas gatavojam putukrējumu. Pienam pievieno vaniļas cukuru, magoņu sēkliņas, uzvāra un atstāj pusstundu uzbriest. Tad saputo saldo krējumu, pievieno magoņu masu un samaisa. Griežam kūku gabaliņos un pasniedz ar putukrējumu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1523
| Atslēgvārdi: |