Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 250 g mascarpone siers 200 g svaigais siers (piemēram, Kārums) 100 g bezpiedevu jogurts apmēram 5 ēd.k. pūdercukurs 100 ml piens 180 g cepumi (dāmu pirkstiņi, Selga, jebkuri smilšu cepumi) 50 g sviests 1- 2 ēd.k. brūnais cukurs 2- 3 ēd.k. želatīns 2 tējk. zaļās tējas pulveris* 2- 3 ēd.k. citrona sula Pagatavošana Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un cukuru. Samaisa visu un liek kūkas pamatni (20 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām. Cep uzkarsētā krāsnī apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē. Sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru, mascarpone sieru un jogurtu. Pievieno cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Uzsildītā (nevajag uzvārīt!) pienā izšķīdina izsijātu zaļās tējas pulveri (lai nav kunkuļi). Pievieno sagatavotai siera masai. Vienmērīgi izmaisa.Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa un lej uz atdzesētās kūkas pamatnes. Liek ledusskapī ievilkties apmēram uz kādām vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti. Un jā- kūkas krāsa patiesi ir nedaudz zaļa- jo kā nekā tur taču ir pievienots zaļās tējas pulveris. Tikai ar to pulveri nevajag pārspīlēt, lai kūka nebūtu rūgta. Masu var taisīt arī tikai no maskarpones siera, bet tad jāskatās ar cukura daudzumu siera masai, iespējams tik daudz nevajadzēs. Zaļās tējas pulveri var iegādāties garšvielu veikalos vai arī specializētajos japāņu produkcijas veikalos, piemēram, tajā, kas atrodas Galeria Riga 1.stāvā. | |
Skatījumu skaits: 3726
| Atslēgvārdi: |