|
|
|
| Šokolādes tortes [31] |
| Biezpiena tortes [20] |
| Medus tortes [3] |
| Augļu tortes [42] |
| Sāļas tortes [9] |
| Siera tortes [22] |
| Kāzu tortes [0] |
| Bērnu tortes [0] |
| Dažādas tortes [22] |
| Riekstu tortes [6] |
| Auzu pārslu torte [2] |
| Smilšu mīklas tortes [4] |
| Rauga mīklas tortes [0] |
| Pankūku receptes [1] |
| Jogurta tortes [0] |
| Krēma tortes [16] |
| Ruletes [8] |
| Kēksi [2] |
| Picas [3] |
.
.
| Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
| Tweet | |
| Sastāvdaļas 400 ml saldais krējums (putojamais) 200 g svaigā siera (es ņēmu Philadelphia) 6 ēdamk. smalkā cukura (var vairāk, ja gribas saldāku) apm. glāze Martini (var ņemt arī saldu vīnu) 160 g cepumu ‘dāmu pirkstiņi’ 500 g avenes (svaigas vai saldētas) Pagatavošana Saputo saldo krējumu stingrās putās. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura un svaigo sieru. Turpina putot, kamēr iegūta viendabīga masa, bieza pēc konsistences. Avenes (ja saldētas, tad nedaudz atlaidina) saspaida ar dakšiņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura (var vairāk, ja gribas saldāku!). Ņem gareno keksa formu (skat.fotogrāfiju) un izklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai gali karātos pāri – vēlāk kūka tiks ‘ietīta’ šajos plēves galos). Keksa formā sāk būvēt kūku: pirmajā kārtā liek 4×3 dāmu pirkstiņus, kas pamērkti Martini (jo ilgāk mērcēs, jo slapjāki tie būs – es fiksi iemērcu no abām pusēm, jo patīk, ka cepumi pēc tam neizšķīst). Otrajā kārtā – pusi no putukrējuma-siera masas. Pa virsu – pusi no avenēm. Un atkal dāmu pirstiņus, šoreiz 5×3, jo keksa forma uz augšu paliek nedaudz platāka. Augšējā kārta – atlikusī puse no putukrējuma-siera masas. Kūkai pāri liek plēves galus un liek ledusskapī sastingt. Izņem kūku no ledusskapja, attin plēvi un liek pa virsu šķīvi, uz kura kūka tiks servēta – tad ar strauju kustību kūku kopā ar šķīvi apgāž. Noņem atlikušo plēvi un pasniedz kopā ar aveņu mērci (atlikusī puse no avenēm sablendētas). | |
| Skatījumu skaits: 2230 | Atslēgvārdi: | Reitings: 0.0/0 |